Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Vekillerden kıyak emeklilik!

Vekillerden kıyak emeklilik!
 

AKP istanbul vekili İbrahim Yiğit


Geçtiğimiz hafta gündeme gelen vekillerin emeklilik telaşına düşüp, hemen 1 yılda emekli olup yan gel yat Osman pozisyonunda maaş alma çabaları, asıllara vallahi pes dedirtti. El insaf vallahi el insaf. Memleketin bu kadar sorunu problemi dururken vekiller emeklilik ve geçim derdine düşmüşler. Asılların sorunlarından, problemlerinden bihaberler. Memleket yangın yerine dönmüş millet aç ve perişan umurunda mı? İşte bizim vekâlet verdiğimiz insanların içler acısı hali. Varsa yoksa kendi sorunları. AK Parti'yi kapatma davasında süreç devam ederken, erken seçim olasılığına karşı, milletvekillerine bir yılda emeklilik hakkı getiren teklifi, bir daha seçilememe riskine karşılık bir an öce meclisten geçirme telaşındalar. Diğer taraftan da asıllarının mezarda emekli olmaları için 60 yaş çok genç, emeklilik yaşını 65 e hatta 75’e çıkaralım, pirim gün sayısını arttıralım çabası varken vekillerimizde, AK Partili İbrahim Yiğit'in önerisi emeklilik hakkını elde etmek için iki yıllık milletvekilliği süresini bir yıla indiriyor.

22 Temmuz seçimlerinde çok ciddi paralar ödeyerek TBMM'ne yeni giren, yani daha önce hiç milletvekilliği yapmamış olan ve seçilmek için harcadıkları paraları daha kazanamamış olan 274 isim var. Mevcut düzenlemeye göre emeklilik hakkını en az iki yıl milletvekilliği yapmış olanlar kazanıyor. AK Parti'ye açılan kapatma davasının sonucuna göre olası bir erken seçim gündeme gelirse, bu 274 milletvekili emeklilik hakkını kazanamayacak. Haktan revamı bu? Koskocaman bir yıl bu mecliste yan gel yat Osman pozisyonunda memlekete hizmet etmişler değil mi ama. Bu adaletsizliği gören AK Parti'li İbrahim Yiğit göğsünü siper etmiş(!) bunu değiştirmek için yasa teklifi hazırlayarak, Meclis'e sunmuş. Teklifle olası bir erken seçim durumunda 274 milletvekilinin de "milletvekili emekli aylığı" almaya hak kazanması için çok büyük çaba harcayarak yasalaştırmaya çalışıyor. Yasa teklifi ile ayrıca, emekli aylığı almaktayken yeniden milletvekili seçilenlerin yaklaşık 1500 YTL'lik temsil tazminatını kaldıran yasa hükmünün de iptali edilmesi planlanıyor.

Milletvekillerine bir yılda emeklilik hakkı getiren teklif inşallah sevgili vekillerimiz tarafından jet hızıyla meclisten geçerek yasalaşacak. Böylelikle 274 vatan evladının geleceği garanti altına alınmış olacak. Öyle hemen bir gecede yasa çıkarıp yan gel yat Osman öyle mi? Yok, öyle üç köfte 5 kuruşa sayın vekiller. Biz sizi oraya kendi çıkarlarınız için çalışın kendinizi bir senede emekli edin diye göndermedik. Bunun hesabının sorulmayacağını mı düşünüyorsunuz? İşte o zaman yanılıyorsunuz Sayın vekillerim. Bu hesabın ilk fırsatta sorulacağından endişeniz olmasın bu millet kimleri sandığa gömmedi ki.

www.itp.tv.tr

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..