Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Vekillere kına, Gül'e ceviz ezmesi

Vekillere kına, Gül'e ceviz ezmesi
 

BSTKP Sözcüsü Kemal Arslan


 

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Kemal Arslan, Vekillere Kıyak Emeklilik Yasasını Veto Eden Cumhurbaşkanı Gül'e Ceviz Ezmesi, 247 İmzacı Milletvekiline de Burdur Kınası Gönderdi. 

Burdur Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Kemal Arslan, bugün (30 Aralık 2011 günü) Burdur PTT'si önünde yaptığı basın açıklamasını müteakiben, vekil maaşlarına kıyak zam yasasını, toplumda uyanan şiddetli tepki üzerine "bir kez daha görüşülmek üzere" Meclis'e geri göndererek veto etmesi dolayısıyla Burdur Ceviz Ezmesi, yasada imzası bulunan 247 milletvekiline de kına gönderdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e hitaben yazılmış mektupta Kemal Arslan, "AKP'nin teklifi ve sizin koordinasyonunuzla 22. 12. 2011 günü gece yarısı 216 milletvekilinin işbirliği ile çıkardığınız Kıyak Emeklilik Yasasına karşı, demokrasinin kalesi Burdur'dan başlattığımız tepkiye kulak veren Sayın Cumhurbaşkanı gerekçelerimizi haklı bulup veto etmiştir." dedi.

217 milletvekiline, "halkın istemediği yasalara oy vermenizi önlemesi yani 'akıl akçesi' olması amacıyla, oy kullandığınız parmaklarınıza sürmeniz için Burdur'dan kına gönderiyoruz." diyen Arslan, bunu "asilin vekiline demokratik bir tepkisi olarak" telakki etmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e hitaben de Arslan, "AKP'nin teklifi TBMM Başkanı Sayın cemil Çiçek'in koordinesiyle 22. 12. 2011 günü gece yarısı 217 milletvekilinin işbirliği ile çıkarılan kıyak emeklilik yasasına karşı, 27. 12. 2011 günü Burdur'da yaptığımız çağrıyla, AKP'nin değil halkın cumhurbaşkanı olarak sizden Kıyak Emeklilik Yasasını onaylamayıp veto etmenizi" istediklerini belirterek "istemlerimizi dikkate alan Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz" diyerek ceviz ezmesi gönderdiğini ifade etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..