Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '17

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Venezuela'nın Görkemli Şelalesi - Angel Şelalesi

Venezuela'nın Görkemli Şelalesi - Angel Şelalesi
 

Angel Şelalesi


Venezuela denilince akla gelen ilk doğa harikalarından birisi de Angel Şelalesi’dir. Angel Şelalesi’ne gitmek için ise hareket noktanız Canaima olacaktır.

Canaima’da geceleyeceğiniz günün ertesi sabahı erken bir saatte (05:30) yola çıkacak ve 20 dk’lık bir araba yolculuğu sonrası nehre ulaşacaksınız. Bu kısa seyahat sonrası tekne yolculukları, yürüyüş ve tırmanış dahil olmak üzere yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk yapacaksınız. Bu yolculuk her ne kadar uzun gibi görünse de göreceğiniz doğal güzellikler bakarken zamanın nasıl geçtiğiniz anlamayacaksınız. Nehir yolculuğu boyunca her kıvrımında karşınıza çıkan devasa kayalar, kimi zaman bulutlu görüntüleriyle başınızı döndürecek. Kendinizi bir başka zaman diliminde ya da bir başka gezegende gibi hissedeceksiniz. Bu coğrafya o kadar bakir ki sanki ilk keşfeden insanlar sizmişsiniz duygusuna kapılacaksınız.

Kimi zaman huzurlu, kimi zaman ıslak ama tamamıyla keyifli tekne yolculukları arasında bir de yürüyüş parkurunuz olacak. Düz bir alanda gerçekleştireceğiniz yaklaşık 45 dakikalık bu yürüyüş sırasında temiz havanın ve uzakta görünen kayaların seyrine dalıp gideceksiniz. Yürüyüş sırasında sivrisineklerle sorun yaşamamak adına sivrisinek kovucunuzu yanınızda bulundurmanız iyi olabilir.

Angel Şelalesi’ne ulaşmadan önce tamamlamanız gereken son parkur ise tırmanış parkuru. Çok kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. Biraz zor bir parkur. Oldukça engebeli ve çoğu zaman dik bir tırmanış. Süresi  tamamen sizin ve ekibinizin performansına bağlı. Tırmanışı yaklaşık 1.5 saat olarak düşünün. Bol terlemeli bol su içmeli bol ben burada ne yapıyorum sorulu tırmanış sonrası ödülünüzü alıyorsunuz.

Bu uzun yolculuk sonunda muhteşem manzarasıyla dünyanın en yüksek şelalesine ulaşacaksınız. Uzunluğu neredeyse 1 km olan bu şelale manzarasıyla sizi büyüleyecek ve doğanın insan eli değmeden ne kadar mucizevi işler çıkarabildiğine tanıklık edeceksiniz. Şelalenin bitiminde ufak bir göl var. İsterseniz şelaleyi gördükten sonra ve dönmeden önce serinlemek için kısa süreliğine göle girebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat şelalede vakit geçirdikten sonra dönüşe geçersiniz.

Dönüş için iki seçeneğiniz var. Ya tüm yolu o gün tekrardan geri dönmek ya da nehir kıyısındaki kamplarda 1 gece konaklamak. Ben konaklamayı tercih ettim. Konakladığımız yer ormanın içinde etrafı açık üstü kapalı bir binaydı. Uyumak için de öyle yatak falan yok hamaklarda geceliyorsun. Yemekler basit ama yeterliydi. Geceleri sivrisinek sorunu yaşamadım. Ama bu genel durumun aksi bir durummuş. Bu arada tüm bu koşullar seçtiğiniz tur operatörüne göre değişiklik gösterebilir. Ertesi sabaha erken saatte aynı yolu tekrar geri dönerek Canaima’ya geri döndük ve böylece Venezuela’nın en bilindik doğal güzelliklerinin keşfini tamamlamış oldum.

Şimdi gelelim bu seyahat boyunca dikkat etmemiz gereken hususlara:

  • Nehir yolculuğu sırasında biraz ıslanacaksınız. Bunu dikkate alarak giyinin (suya dayanıklıklı pantalon ve yağmurluk)
  • Yürüyüş ve tırmanış sırasında sivrisinekler tarafından ısırılmaya karşı yanınızda sivrisinek kovucunuzu bulundurun.
  • Tırmanış sırasında terleyecek su kaybedeceksiniz. O yüzden mutlaka yanınızda içeceğinizi getirin.
  • Tırmanış için rahat kıyafetler giyin. Sıcak olacaktır, bunu dikkate alın.
  • Gece kampta konaklayacaksanız yanınızda küçük de olsa bir el feneri bulundurun.
  • Parmak arası terlikleriniz unutmayın.
  • Göle girecekseniz mayonuzu ve havlunuzu unutmayın.
  • Gezi boyunca çok fazla fotoğraf çekeceksiniz, o yüzden fotoğraf makinanızın yeterli hafıza ve pile sahip olduğundan emin olun.
 
Toplam blog
: 3
: 197
Kayıt tarihi
: 18.11.16
 
 

Hizmet sektörüne denetim ve danışmanlık hizmeti veren bir şirketin sahibiyim. İşimden arta kalan ..