Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

VI. Kuşadası Triatlonu 2011 Türkiye Şampiyonası final yarışı ile tamamlandı

VI. Kuşadası Triatlonu 2011 Türkiye Şampiyonası final yarışı ile tamamlandı
 

Zülfü Karabulut ve Mert Onaran değişim alannına girerken


Türkiye Triatlon Federasyonu organize ettiği ve 2 Ekim Pazar günü koşulan VI. Kuşadası Triatlon yarışı ve Türkiye Şampiyonası final yarışı tamamlandı. Büyük Erkekler kategorisinde 2011 Türkiye Triatlon Şampiyonu Zülfü Karabulut olurken, Büyük Kadınlar kategorisi şampiyonu Çiğdem Gülgeç oldu.

Bu yıl sezon başından bu yana toplam 11 yarış bulunan “Faaliyet Takvimi” nde yer alan yarışlardan sadece ikisi “Türkiye Şampiyonası” na puan veriyordu. Bu yarışlardan ilki aynı “Yalova Triatlonu”, diğeri de “Kuşadası Triatlonu” oldu. Geçtiğimiz ay 2011 “Türkiye Triatlon Şampiyonası’na Genel Bakış” konulu yazımızda bu bilgiyi sizlerle paylaşmıştık.  Normal şartlarda çok daha fazla sayıda puanlı yarış olması rağmen bu yılki yarışma takviminin yurtdışı yarışlarla çakışması sonucu Yalova Triatlonu ve Kuşadası Triatlonu haricindeki yarışlar puanlama dışında kaldı.

Bu yılki şampiyona sonuçlarını belirleyen Kuşadası Triatlonu yarışlarına toplamda 164 sporcu katılırken, 198 sporcunun katıldığı Yalova Triatlonu’ nun katılımcı sayısının altında kaldı. Ülkemizde gerçekleşen yarışlarda sıklıkla görmeye alıştığımız Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu’ nun başarılı takımı Tüfekçi Spor’ un sporcuları ise sezon sonuda koşulan şampiyona finaline altı sporcu ile katılarak şampiyondan puan toplamaya çalıştılar.

2 Ekim Pazar günü İsmail Cem meydanında hafif bulutlu serin bir havada koşulan yarışlarda ülkemizde bir ilke daha imza atıldı. Federasyon bünyesinde ilk kez Paraolimpik kategorisinde, 11 zihinsel ve görme engelli sporcu şampiyona yarışları başlamadan önce toplu bir şekilde start aldı. Paraolimpik sporcularla start alan Gürdal Gümüş’ ü özverili çalışmalarından ötürü gönülden kutluyoruz.

Hatırlayacağınız gibi Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş’ ten Karasu Triatlonu öncesinde konuyla ilgili çalışmalarda bulundukları bilgisini almış ve sizlerle paylaşmıştık. Bu yarıştan önce I. İstanbul Triatlonu’ da ilk kez bireysel olarak Paraolimpik yarışmacı olarak katılan Kemal Özdemir ise bireysel başarısı ile bir ilke imza atan sporcu olmuştu. Yarışların tek üzücü olayı ise yarıştan bir gün önce Kuşadası’ na gelen Turkuaz Paraolimpik Takımı sporcusu Mustafa Deniz’ in antrenman yaparken küçük bir çocuğa çarpmamak için yaptığı manevra yüzünden bisikletinden düşmesi sonucu kolunu kırması oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kuşadası Triatlonu Türkiye Şampiyonası' na ait daha fazla haber ve fotoğraf için www.cyclingtr.com' u tıklayın
 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..