Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Vışş

Vışş
 

İki günde, 15 şehit vermişiz. İnsanların yüreği, yangın yeri. Ve Başbakan konuşuyor: Başbakanın, yandaş medyası var ya, Başbakan, yandaş medyasının dışında kalan medyayı, konuşmasında, teröre yandaş ilan etti.

Başbakanı destekleyen 335 vekili var. Başbakanı destekleyen kuruluşlar var. Şak şakçılar var. Başbakan, bunların dışında kalan kuruluşları ve Muhalefeti, konuşmasında, terörün şak şakçıları olarak ilan etti.

İnsanların yüreği yangın yeri. Başbakan, yangına körükle gitti. Sayın Başbakan, sekiz yılık iktidarınızda, teröre ve güneydoğuya en ufak bir çözüm getirmemişsiniz. İçi boş bir Açılımı ortaya atmışsınız, İki günde 15 şehit vermişiz, söyleyecek sözünüz yok. Muhalefeti ve medyayı, terör yandaşı ilan etmekten başka. Başbakana göre, kendisini ve iktidarını alkışlamayan herkes, terör yanlısı. Erzurumluların bir sözü var, böyle durumlarda söyledikleri: “vışş, ele de ola”

Hükümetler, çözüm makamlarıdır. Başbakanlar da öyle. Ama biz de öyle değil. Hükümet de, Başbakan da, şikayetçi. Arzuhalci bulsalar, şikayet dilekçesi yazdıracaklar. Vışş, ele de ola.

MHP lideri, Devlet Bahçeli de tepkisini koymuş ortaya ve kendi politikalarına göre de, çözüm yollarını göstermiş. Bir düşüncedir. Beğenseniz de, beğenmeseniz de, saygı duyacaksınız. Varsa, kendi düşüncenizi ve karşı önerilerinizi koyacaksınız ortaya. Cık. Öyle olmuyor. Devlet Bahçeli, terör yandaşı ilan ediliyor. Vışş. Ele de ola.

Hükümet ve yandaş medyaya göre, işsizlik azalmış. Ne oldu ki? Hükümet fabrika mı açtı. Sanayimiz mi gelişti. Yok, öyle bir şey olmadı. E, ne oldu. MÜSİAD insafa geldi de, zekat yerine işçi mi istihdam etti? (Başbakanın buluşlarından) Yok, öyle de olmadı. Turizm mevsimi açıldı. Oteller, aşçı, garson, bulaşıkçı, temizlikçi istihdam ettiler. ATATÜRK demişti ki: “ Bu millete, her şeyi öğrettim, uşaklığı öğretemedim.” O da oldu. Millet, karın doyurmak için, uşak da oldu. (Yanlış anlaşılmasın, Garson, komi, bulaşıkçı, gibi işlerde çalışanları hor görmek gibi bir düşüncem yok. Alın teri ile yapılan her iş ve kazanılan her kuruş, kutsaldır.) Demem o ki, iki ay sonra, işsizlik, İran yapımı Meşhedi füzesi gibi fırlayacaktır.

Yaklaşık iki hafta önce, Uranyum Takası için, Brezilya, İran, Türkiye arasında, sac ayağı, oluşmuştu ya. Ayağın biri koptu. Brezilya, yaptıklarından nadim oldu ve ayrıldı. Sac ayağı, kaz ayağına dönüştü. İsrail in, gemi baskını da üstümüze kaldı. Avrupa medyasın da, alay konusu olduk. Allah bilir, Avrupa medyası da, Terör yanlısıdır. Münafıklar, ne olacak.

Bu hükümet, iflas etmiştir. Acilen iflasını ilan edip, günah çıkarmalıdır. Suudiler, uçak dolusu parayı, bir daha göndermezler her halde.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..