Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Volkan mucizesi

Volkan mucizesi
 

.


Arsenal’in tek kale ve müthiş ayağa paslarla oynadığı maçta Volkan mucizesi Fenerbahçe’ye hem onurunu hem de Şampiyonlar ligindeki 2.nci puanını kazandırdı. Volkan maça müthiş konsantre olmuş ve bu sezonki en başarılı maçlarından birini oynadı. Maçın başındaki müthiş kurtarışları Arsenal’in direncini kırarken Fenerbahçe’nin de moralini yükseltti. Şüphesiz bazı toplarda futbol mucizesinin de yanımızda olduğunu söylemeliyiz.

Ancak bu maçta da yine görüldü ki Fenerbahçe Aragones’e rağmen 1 puan kazanmıştır. İnatçı İspanyol halen takımı tanımaya çalışıyor ve kritik hatalar yapıyor bize göre.

Selçuk ve Maldo’lu orta sahanın maç kazanma şansının olmadığını devamlı yazılarımda söylüyorum. Maç boyunca sahada varlığı belli olmayan ve takımı eksik oynattığına inandığım Maldonado’ya ve sol tarafta hiçbir rakibi karşılayıp topa basmayan ve sol taraftan hiç etkili olamayan Uğur’a bu kadar uzun süre nasıl dayandı anlamak mümkün değil. Bir tane topa bastığını göremedik Uğur’un. Üstelik gücünden de çok şey yitirmiş durumda. Devamlı rakibini seyrediyor halbuki bu toplara direk girip rakibi bozması lazım. O kadar kolay çalım yiyor ki bu kadar kolay çalım atanın nasıl bu kadar çalım yediğini de anlamak zor açıkçası. Keza Kâzım’ın da ilk 15 dakikada topa hiç değmediğini söylemeliyiz. Rakip Arsenal’in bu kadar hızlı ve tek top oynadığı gecede bizimkilerin bu kadar ayaklarında top tutma sevdalarını anlamak mümkün değil.

Aragones’in ilk 11’ine hiçbir söz söylemediğimizi varsaysak bile ikinci yarıya niye aynı 11’lerle çıktığını anlayamıyoruz.

Bu kadar hızlı hücuma çıkan ve süratli şekilde ayağa top yapan Arsenal karşısında takımda Alex gibi top tutacak ve adam eksiltip ara paslar verecek bir lider aranıyorken Fenerbahçe’de ve bu isim sadece Deivid’ken bu isimden hiç yararlanamadı Dede.

Fenerbahçe Alex’i aradı mı ?

Bence aradı. Özellikle ileride top tutacak adama ihtiyaç varken ve Arsenal’i indirme zamanının geldiği ikinci yarının sonlarında çok aradı. Bu maç bize şampiyonlar liginde zor deplasmanlarda Alex’den de nasıl faydalanacağımızı göstermiş oldu üstelik.

İkinci yarı direnci düşen, morali bozulan ve atak sayısında ciddi düşüş olan Arsenal’e indirici darbeyi bir türlü vuramadı Dede. Halbuki burada etkisiz gününde olan ve istediği topları alma şansı bulamayan Guiza’yı dışarı alıp, Semih’i tek forvete çekip orta alana da Deivid monte edebilirdi. Çünkü Semih Guiza’ya göre gecenin çalışkan adamıydı ve Guiza’nın hiç top tuttuğunu ve arkadaşlarının gelmesini sağladığını göremedik.

Ancak her şeye ya da Dede’ye rağmen bu gece şapka çıkartmamız gereken isimlerin başında Volkan’dan sonra Lugano Edu, Gökhan ve Selçuk’u da koymalıyız. 2 gün önceki yazımda

“Yeterki savaş kazan-kaybet” demiştim.

Savaştığınız için teşekkürler. Bu 1 puan bize çok lazım olacak.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

05.11.2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..