Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'li futbolcu "Yeter ki savaş, kazan-kaybet"

Fenerbahçe'li futbolcu "Yeter ki savaş, kazan-kaybet"
 

www.ayyas.com


Geçen sene Avrupa’nın en büyük organizasyonunda Stamford Bridge’e yarı Final umuduyla giderken bu sene Emirates’e fark yeme endişesi ile gidiyor Fenerbahçe ve futbol kamuoyu... Futbol’da şampiyonluklar kaçabilir, yenilgilerde olabilir ama Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu bu denli çöküntünün yarattığı ağır travma’nın Çarşamba akşamı oynanacak üst düzey maçlarda gösterilecek üstün bir performansla geri dönüşünün mümkün olabileceğini biliyor ve umut ediyoruz.

Türk futbolunun İngiliz futbolu karşısında çok kez aşağılayıcı skorlar aldığını (8-0’lık milli maçlardan, Chelsea-GS 5-0, Manchester-FB 6-2, Leeds-Bjk 6-0, Liverpool-Bjk 8-0 ve Arsenal-FB 5-2 vs.) hatırladığımızda bu endişelerimizin yersiz olmadığı görülmekte.

Bu nedenle herşeyden önce geçen sene Londra’da yarı final kapısından dönen ve o gün de forma giyen Fenerbahçe’li futbolcuların geçen seneki özgüvenlerini hatırlayarak o şahsiyetle maça çıkmaları gerekmekte ve bu sene göstermiş oldukları performansın çok üzerine çıkmalarını, arkadaşlarını da ateşlemelerini bekliyoruz ki buna da hakkımız var. Karşılarındaki Arsenalli futbolcuların kaybedecek hiçbirşeyleri yok ve rahatlar bunu bilmeleri gerek. Oysa Fenerbahçe’li futbolcuların bu sene kayıpları sadece puan değil, transfer değerlerinin de kayıp olduklarını bilmeleri ve tarihin bu formanın kıymetini bilmeyenlerle dolu olduğunu unutmamaları gerekmekte. Yarın bu bilinçle sahaya çıkmaları ve sonuna kadar mücadele etmelerini iki kişilik koşmalarını futbol tabiriyle tekmeye kafa sokmalarını bekliyoruz. Buradan puan çıkaramasalar bile onurlarını çıkarmalarını istiyoruz.

Yıllar önce tribünlere bir pankart asmıştık ; “Yeter ki savaş, kazan-kaybet” diye. İstediğimiz tek şey futbolcuların sahada “ruh” gibi gezinmelerini engellemek ve daha çok mücadele etmelerini teşvik etmekti. Bugün yine bu noktadayız. Açıkçası Çarşamba günü tüm teknik taktik varyasyonlar bu mental düşünceden sonra gelecektir. Ne 4-4-2’nin, ne 3-5-2’nin, ne de çift forvet’in önemi vardır artık. Gün forman için, arman için savaşma günüdür.

Yeter ki savaş, kazan-kaybet...

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

03.11.2008

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..