Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Vücut geliştirmede dikkat edilmesi gerekenler

Vücut geliştirmede dikkat edilmesi gerekenler
 

Vücut geliştirme


Evde kas yapma ile ilgili çoğu kişi fazla olumlu düşünmez ve spor salonlarına yönelmek ister. Salonların avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunur. Bunlardan birisi maliyet olarak karşımıza çıkar. Bunun yanı sıra çoğu kişi evine yakın bir salon da bulmak isteyecektir. Zaman açısından da bu durum önemlidir. Ancak evde vücut geliştirme de mümkündür ve düzenli olarak çalışma gerçekleştirirseniz istediğiniz sonuçlara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için yapmanız gereken şey, sahip olmanız gereken aletleri temin etmektir. Eksiksiz olarak bunları alırsanız çalışmaya başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinize uygun bir program da edinmeniz şarttır. Böylece zaman ve maliyet konusunda pek de zorluk çekmezsiniz. Spor salonlarında bulunan büyük çaplı aletlere sahip olmanız söz konusu olmaz. Ancak set olarak satılan dambıllar ve spor sehpası gibi ürünler size oldukça yardımcı olacaktır. Ayrıca halter demiri de farklı bölgeleri çalıştırmanız açısından gerekli bir üründür. Bunları satın almanız vücut geliştirmek açısından yeterli olur ve istediğiniz verimi de alabilmeniz konusunda size yardım eder.

İnternet kullanımı yaygınlaşmış olduğundan herkes konu ile ilgili detayları çeşitli web sitelerinden öğrenmek ister. Bu nedenle de rehber konumunda çok sayıda farklı adres, resim ya da video bulabilirsiniz. Sitelerde bulunan programlar da işinizi görür. Bu programlar genel olarak hazırlanmıştır ve kişiye özel değildir. Ancak her bölgenin çalıştırılması açısından yeterli olduklarını söylemek de yanlış olmaz. Vücut geliştirme hareketleri her bölge için birbirinden farklıdır. Hareketlerin doğru bir şekilde uygulanması da gerekir. Eğer doğru şekilde yapmazsanız kas gurubunuz da çalışmaz ve istediğiniz sonuçlar ortaya çıkmaz. Bunun yanı sıra sakatlanma riskiniz de artmış olur. Ancak bütün hareketleri doğru bir şekilde tamamlarsanız kısa zamanda etki görmeniz de mümkün olur. Evde vücut geliştirmek istiyorsanız ısınma yapmanız da gerekir. Özellikle de antrenman öncesinde bütün bölgelerinizi ısıtmalı ve yeteri esnekliği kazandırmalısınız. Böylece daha verimli bir çalışmayı tamamlamış olursunuz. Haftanın her günü çalışma yapmanız gerekmez. Programlar da sizi yeteri kadar yönlendirir. Bir gün çalışıp diğer gün ara vererek devam etmeniz daha doğru olur. Çünkü kaslar dinlenme sırasında da gelişim sürdürürler ve fazla yüklenmek kütle kaybetmenize neden olacaktır.

Vücut geliştirme sırasında kendinizi çok zorlamamanız da gerekir. Kaldırabilecek olduğunuz seviye ile çalışmanız doğrudur. Eğer fazla şekilde zorlarsanız ve ağır yüklerin altına girmek isterseniz kaslarınız zarar görür.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..