Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Vuvuzela ve Messi

Vuvuzela ve Messi
 

Afrika sivri sineği böyle ses çıkarıyormuş.

2010 DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYANASI nın yapıldığı Güney Afrikada, Statları VUVUZELA lar istila edince, futbolun tadı kaçtı. Afrikada, tamtam dan sonra, en önemli icat, VUVUZELA.

Bana sorarsanız, maçları izlemeye, Güney Afrikaya gidemeyenler daha şanslı. Orada Vuzuvela nın sesini kısmak mümkün değil, ama, televizyonunuzda kısabiliyorsunuz. Vuvuzela üfleyen Afrikalıların, futbol ile fazla ilgilendikleri de söylenemez.

Vuvuzela dan sonra, kupanın favorisi kim, diye sorarsanız, MESSİ, derim. Nazar değmez de, sonuna kadar oynarsa, Messi, kupayı alır. Havalar ısınır, Brezilya da havaya girerse, kupanın bir ucundan da onlar tutabilirler. Bana göre, bu sene, kupaya talip olanları iki gurupta toplayabiliriz. Futbol oynamaya çalışanlar ile, oynatmamaya çalışanlar. İkinci guruptakilerin sistemi ortak. Top nerede, on kişi orada. Böyle olunca da, diyebilirim ki, vuvuzela, bu şampiyonaya yakışmış.

FİFA, bundan sonraki şampiyonayı, Kuzey Kutbunda düzenleyebilir. Topun havada donmasını izlemek de, ilginç olur.

UEFA, 2016 Avrupa şampiyonasın bize vermedi. Bizim borumuz ötmedi. Afrikalının Vuvuzelası, ötüyor.

Eskiden, futbolda estetik vardı. Pele, Maradona, Garincha, Pushkaş, Hideguti, Platini ve daha ismina sayamadıklarım, neden akılda kaldılar. Lefter, Metin Oktay, Recep Adanır, Yusuf Tuna, neden akılda kaldılar? Sistem den değil her halde. 4.3.3, - 4.2.4 – 3.5.2, kimin umurunda. Futbola, zeka ve estetik katanlar unutulmuyor. Futbol, bir seyir oyunudur. Gol yememek belki başarıdır, ama, asıl olan, gol atmaktır. Bir dünya kupasında, maçlar 0-0, zoraki 1-0 bitiyorsa, temaşa bunun neresinde. Dünyanın bir ucundan kalk, futbol aşkı için, Afrika ya git, bir şey göremeden, kafan vuvuzela dan şişmiş vaziyette dön. Futbolu, makinalaştıran ve bir şey yaptım zannedenler, bu dünya kupasından sonra, oturup biraz düşünsünler. Düyanın futbolunu, bir tek Messinin sırtına yüklemek, biraz haksızlık olmuyor mu? Ya, Messi olmasaydı, vuvuzelayı nereye sığdıracaktık? Adaam sende. Onu da FİFA düşünsün, münasip bir yer bulurlardı herhalde.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..