Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Almanya 4-0 Arjantin

Almanya 4-0 Arjantin
 

Mesut, turnuvanın öne çıkanlarından.


Öncelikle, galip takım Almanya'dan bahsetmek istiyorum. Arjantin'i gerçekten mükemmel bir futbolla geçtiler. Muhtemel rakipleri de İspanya.

İspanya önünde ne kadar şanslı olurlar bilemem. Çok zevkli bir maç izleyeceğimiz kesin. Almanya, gerçekten mükemmel bir takım oyunu sergiliyor. Şunu fark ettim ki, takım halinde hem çok iyi ileri çıkıyorlar, hem de çok iyi geri geliyorlar. Arjantin karşısında dikkatimi çeken, çok iyi savunma yapmalarıydı. Çabucak bütün futbolcular defansa dönüyor ve takımın savunmasına yardım ediyor. Hani bahsederiz ya Alman disiplini diye, onu gerçekten çok iyi gösteriyorlar.

Atağa destek veren futbolcuları çok zeki. Özellikle kontratak konusunda çok iyiler. Az kişiyle Arjantin defansını yıkabiliyorlar. Podolski, Mesut ve Schweinsteiger forvete gerçekten iyi destek veriyor. Müller çok iyiydi. Klose de duracağı yeri iyi biliyor, gol atmasında herhangi bir sorun olmuyor.

Almanya'da öne çıkan iki futbolcu vardır bence. Müller ve Mesut Özil. Müller turnuvanın başından beri çok iyi bir performans sergiliyor. Gol yollarında çok etkili. Çok hızlı bir futbolcu. Mesut da aynı şekilde. Hem golleri, hem asistleri, hem de mücadelesi çok iyi. Şimdiden turnuvaya damga vurdu.

Ve gelelim Arjantin'e. Arjantin'i bitiren bence Maradona'dır. Yedekte duran futbolculara bakınca gerçekten insanın içi acır. Ben kenarda Aguero ve Milito'nun oturduğunu görünce cidden Maradona'nın aklından şüphe ediyorum. Aguero Atletico'da çok iyi bir performans gösterdi. Milito desen Inter'in yıldızıydı. Bu adamlar yedekte kalacak futbolcular mı? Turnuva boyunca adam akıllı oynatmadı ikisini de. Belki de onlardan birini bugün Higuain'in yerine koysa daha etkili olacak. Higuain bugün çok etkisizdi. Tevez ona göre daha mücadeleci bir görünüm sergiledi.

Arjantin Milli Takımı, çok kopuk oynuyor. Sahada onlar 11 kişiyse, Almanya kaç kişiydi diye düşündüm. Çünkü şöyle söyleyeyim, Arjantin bir atak yapıyor, karşısında bir sürü Alman defans, topun geçmesi mümkün olmuyor. Arjantinli futbolcuların etrafında pas atacak birisi olmuyor. 3-4 kişiyle atakta oluyorlar. Almanya hücum edecek, Arjantin savunma yapacak desen Arjantin'de de çizgi halinde bir 4'lü görünüyor. Bu 4'lü savunmayı iyi yapıp topu alırsa orta sahada topu ileri taşıyacak adam yok. Arjantin'in orta sahasındaki sorun, onların kopuk oynamasına sebep oldu.

Ama enteresan olan, maçın özellikle 30.dakikasından Almanya'nın 2.golüne kadar kontrolü ele geçirmeleriydi. Sürekli top onlardaydı, iyi kullandılar topu ama gol atamadılar. Gol atsalar, her şey çok daha farklı olacaktı. Messi kendini fazla gösterme fırsatı bulamadı, eğer topu aldığında daha iyi fırsatlar bulabilse, iyi top alabilse, iyi işler yapabilirdi.

Almanya, turnuva başından beri disiplinli ve iyi futboluyla kendini gösteriyor. Bir sonraki tur ve kupanın sonu için bir tahminim yok. Fakat yine de Almanya şu ana kadarki futboluyla çok iyi futbolcular kazandırdı ve izleyenlere zevk verdi.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..