Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

İspanya 1-0 Portekiz

İspanya 1-0 Portekiz
 

İspanya, çeyrek finale adını yazdırdı.


İspanya, karşısına çıkabilecek en zorlu rakiplerden biri olan Portekiz'i üstün bir futbolla yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Maçın öne çıkanı kuşkusuz David Villa'ydı. Sadece maçın değil, turnuvanın da öne çıkan isimlerinden. Uzaktan çektiği şutlar, attığı paslar, ceza sahasına iyi girişi ve topu iyi kontrol ederek son vuruşları iyi yapabilmesi onu öne çıkarttı. Barcelona'ya yeni transfer olmuştu. Kafamda soru işaretleri vardı, nasıl oynar, yapabilir mi gibi. Fakat şu anda o soruların hepsine olumlu yanıt verdi David Villa.

Fakat yine de burada Del Bosque'yi eleştiriyorum çünkü David Villa'yı forvet yerine sol kanatta oynatıyor. Onun yerine Fernando Torres'i forvet oynatıyor. David Villa sol kanatta çok etkili fakat Torres'in yerinde oynasa daha etkili olurdu. Turnuva boyunca Torres'in oyununu beğenmedim, kendini gösteremedi. Bence onun yerine David Villa ve Llorente ikili forvet oynayabilir, olmadı David Villa onun yerine çekilebilir.

Ayrıca İspanya'da dikkatimi çeken bir başka oyuncu da Sergio Ramos. Çok fazla çalışıyor. Sağ taraf tamamen onun. Hem hücumda hem de defansta etkili. Mücadele gücü çok yüksek. İspanya ondan çok iyi bir şekilde faydalanıyor.

Portekiz'de dikkami çeken isimse Coanentrao. Sol bek oynamasına rağmen hücuma çok iyi destek verdi.

Turnuvada görünmeyen futbolculardan Cristiano Ronaldo yine ortalıkta yoktu.

İspanya bence çok iyi bir uyum içinde. Özellikle orta sahası çok kuvvetli. Defansa fazla top geçirmiyorlar. Geçirseler bile İspanya defansı iyi iş yapıyor. İleri doğru oynayan futbolcuları da çok yetenekli. Fakat yine de bence Xabi Alonso daha çok öne çıkarsa İspanya için gol umutları biraz daha artar çünkü uzaktan çektiği şutlar gerçekten mükemmel.

İspanya turnuvada iş yapabileceğini kanıtladı. Çeyrek finaldeki rakibi Paraguay, bana sorarsanız İspanya Japonya engelini kayıpsız geçecektir ve turnuvanın en iddialı takımlarındandır.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..