Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '07

 
Kategori
Astroloji
 

Wapiti insanları (Yay burcu)

Wapiti insanları (Yay burcu)
 

(22 Kasım – 21 Aralık)

Karlı Günler Dönemi ( Wapiti ) Bu dönemde dünyaya gelen insanların madenler alemindeki totemi obsidyen, bitki totemi karaçam, hayvanlar alemindeki totemi Wapiti’dir. Fırtına Kartalı kabilesindendirler. Uğur renkleri siyahtır.

Wapiti- İnsanlarının madeni olan obsidyen “ volkan camı “ olarak da bilinir. Kimyasal yapısı granitle ayni olup, o da kuvars gibi demir magnezyumu içerir. Granit magması toprak altında donduğu zaman granit oluşur. Ayni magma çok daha hızlı biçimde toprağın yüzeyinde akarken donarsa obsidyen denen maden ortaya çıkar. Günümüzde yüksek dağlarda bu madene rastlanmaktadır. Eğer magma aktığı yerlerde pırıltısını koruyacak kadar çabuk değil de yavaş yavaş donarsa daha donuk bir renk taşıyan katran taşı “pechstein” ortaya çıkar. Obsidyen siyah, parlak ve saydamdır. Ancak taşıdığı renkler nedeniyle “ gökkuşağı-obsidyeni “ adı verilen renkli bir türü daha vardır. Çok sert ve kenarları jilet gibi keskin olan obsidyen dikkatle kullanılmalıdır. Kızılderililer bu madeni çok sık kullanmışlar, ok, mızrak uçları, çakılar ve çeşitli süs eşyaları yapmışlardır.* Mayalar bu madenden aynalar, incecik içi boş silindir küpeler gibi süs eşyaları yaparlardı. Eski Mısırlılar bu taştan heykelcik ve biblolar oymuşlardı. Obsidyenin olağanüstü sert ve kolay kırılan bir taş olduğu düşünülürse bu işlerin ne büyük bir beceri ve ustalıkla işlendiği daha iyi anlaşılır.

Temel maddesi Toprak Ana’nın bağrında yattığı için bu taşın insanları toprağın enerjisine bağlayan bir gücü olduğuna, bu güce saygı duymayı ve ondan yararlanmayı öğrettiğine inanılır.Başkalarının düşüncelerini yansıttığı ve böylece kendisini taşıyan kişiye, çevresindekilerin ruhunu okuma yeteneği kazandırdığı söylenir. Bu nedenle geleceği okuma, fal bakma işlerinde de kullanıldığı bilinir. Parçalanarak içindeki en düz ve parlak yüzeyli parçalar çıkarılır bunların içine bakılırdı. Bu madenin insanları kötü ruhlardan koruduğu söylenir.

Wapiti İnsanları taşları gibi parlak, saydam yapılı kişilerdir. Temel özelliklerini iyi geliştirip eğitmişlerse, bütün varlıklarını kaplayan bir pırıltı kazanırlar. Çevrelerindekilere iç dünyalarını da gösterebilirler ama bunu istedikleri ölçüde yaparlar. Taşları gibi, yeni bir duruma alışmakta zorluk çekerler ancak alıştıktan sonra bunda kararlı biçimde direnirler.

İçlerinde sürekli bir ikilik taşıdıkları için yaşamları boyunca bıçak sırtında yürürler. İç dünyaları berraksa çevreleri için çok iyi bir ayna, bir yansıtıcı olurlar. Böyle bir noktaya ulaştıkları zaman karşılarındakinin ruhsal durumunu yansıtarak ortaya çıkarır, sorunlarını çözmesine yardım ederler.

Wapiti- İnsanları dış etkilerin kabuğu altında kaybolmuş gerçek özleri bulup ortaya çıkarmakta çok ustadırlar. Bu konuda obsidyenden yapılmış ok uçları gibidirler. Üzerlerinde obsidyen taşırlarsa toprağın enerjisini daha kolay özümserler. İyi eğitilmiş Wapiti’ler taşları gibi başkalarının düşüncelerini okuma yeteneğine sahiptirler.Çevrelerindeki insanları, nesnel ve ruhsal her alanda hissettikleri tehlikelere karşı korurlar.


Bitki totemleri : Karaçam

İğne yapraklı ağaçlardan olan Karaçam’ın boyu bazen 12 metreyi bulur ve tepeye doğru sivrilir. Dış kabuğu siyah, kahverengi karışımı renk tonlarındadır.Yaprakları dört köşelidir. Odunu yumuşak, sağlam ve budaksızdır. Henüz filiz verirken uçları çok güzel kokar çiğ olarak yenebilir veya çay olarak kaynatılabilir. Karaçam filizlerinde yüksek oranda E vitamini vardır. Bütün yıl yeşil kalan bu ağaçlar Kızılderililerin portakalı gibiydi. Yüzyıllar boyunca Kızılderililer boğaz ve göğüs hastalıklarında, yara ve kesiklerin temizlenmesinde karaçamın özsuyundan antiseptik olarak yararlanmışlar. Karaçam özünden elde edilen bir tür alçıyla kemik kırıkları tedavi edilir, güneş yanmasına karşı yüz maskesi yapılırdı.Dallarından elde edilen bir sütle soğuktan koruyan şifalı bir banyo da hazırlanabilir. Karaçam odununu dumanını Kızılderililer “ Terleme Kulübesi” nin hem içinde hem dışında kullanırlardı.

Wapiti-İnsanları kendilerine armağan edilen olanakları kullanır ve dengelerse bitki totemleri gibi görkemli ve göz alıcı insanlar olurlar. Ağaçları gibi yumuşak ama güçlüdürler. Bu hep doğru yola yönelebilmekten, başkalarını da kendileri için yararlı olan yollara yöneltmekten gelen içsel bir güçtür. Wapiti- İnsanları çevreleri üzerinde antiseptik ve çözücü etki yaparlar. Doğuştan gelen adalet duygularıyla her durumda gördükleri haksızlıklara karşı çıkarlar. Güçlü içgüdüleriyle başkalarının yüreğini okuyabilir, ruhsal düğümlerini çözme konusunda yardımcı olurlar.

Karaçam bu totemin insanları için özellikle dizlerde ve kalçada ağır ya da hafif hastalıklara yakalandıkları zaman çok yararlıdır. Böyle dönemlerde karaçam özünü rahatsızlık çektikleri yerler üzerine sürerlerse çok iyi gelir. Bu tür dertleri yoksa karaçamın sakızını çiğneyebilir ya da buharını içlerine çekebilirler. Buharı özellikle solunum yollarını açmakta birebirdir. Wapitiler çok konuşmayı ve başkalarına bir şeyler öğretmeyi sevdikleri için bu duman yorgun ses tellerline çok iyi gelir.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..