Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

03 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Yabancı gözüyle, Türkiye'de siyasetin görüntüsü!

Yabancı gözüyle, Türkiye'de siyasetin görüntüsü!
 

Siyaset Etik mi?


Türkiye'de siyasetin gidişatından haberi olmayan bir yabancıya,  salı günleri TBMM' de yapılan grup toplantıları izlettirilerek, yeterli bilgiye sahip olacağı kanaatindeyim.

Öncelikle, liderlerin üslubu hakkında bir fikir sahibi olacaktır, birbirlerine hitap edişlerinde ki seviye, ilk şaşkınlığı olacaktır.  Birbirleri hakkında ki suçlamalara ve ağız dalaşlarına bir anlam veremiyecektir. Osmanlı'nın son zamanlarından ve Cumhuriyet'in kuruluşundan buyana, birbirlerini suçlamak için, söylenmedik söz ve şiire hayret edecek, kafasında ne demek istediklerini çözmeye çalışacaktır. Hele Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'na ''Şapkadan tavşan çıktı'' sözü kafasını iyice karıştıracaktır.

Salı günleri grup toplantılarının eğlencelik ve dinlencelik stres atma günü olduğunu aklından geçirecektir. Türkiye'de herşeyin güllük gülüstanlık olduğu zehabına kapılacaktır. Herkesin  mutlu, refah ve barış içinde olduğu düşüncesiyle, hayıflanacak kendi ülkesiyle mukayese etmeye kalkacaktır!!!

Adıyaman'da Alevi vatandaşların yaşadığı bir mahallede evlerinin işaretlendiğini, İçişleri Bakanı, İdris Naim Şahin'in  bunları çocuklar yapmıştır diye geçiştirdiğini, halbuki; bu işaretler insanlara,  Kahramanmaraş ve Çorum olaylarını hatırlattığını,  Taksim mitinginde Hocalı katliamı kınanırken, ''akan kan yerde kalmıyacak'' mealinden yaptığı konuşmasının, hala insanların kulaklarında olduğunu, bu söylemlerden birtakım insanların, kendine bir görev çıkarabileceğini bilmesi gerektiğinden, bihaberdir, yabancı vatandaş.

28 Şubat'tan rövanş almak için 4+4+4  eğitim sistemi değişikliğinin ortaya atıldığından, bu çocukların, çocukluğunu ellerinden alan bir sistem olduğundan, 11 yaşındaki çocukları çırak  yapan, kız çocuklarını 12 yaşında eve kapatıp, evlendiren, onlardan dindar çocuk yetiştirmelerini bekliyen, çağdaş uygarlık hedeflerinden söz ederken, bu sistem ülkeyi geriye götüren, uygarlık dışına iten bir sistem olduğundan, bihaberdir yabancı vatandaş.

Milli Gelir dağılımındaki adaletsizlikten, bu ülkedeki milyonlarca insanı açlık sınırına getirdiğinden, İntibak yasasıyla 1.980 bin SSK'lıya ve 12.186 Bağ- Kur'luya, 2013 yılında başlamak kaydıyla 1 ile 340 Tl arasında değişen katkılarla, yaralarının sarılmaya çalışıldığından, bihaberdir yabancı vatandaş.

TL' nin itibarı, figür değişikliğiyle güvenli bir liman yapılırken, emeklinin bu limanın çakıl taşı olmaya devam ettiğinden, bihaberdir yabancı vatandaş!!  

Türkiye'de siyasetin, hiçbir zaman göründüğü gibi  olmadığını, ülkeyi ve ülke insanını  tanımıyanlara anlatmak zordur.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..