Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '15

     
    Kategori
    Futbol
     

    Yabancı kuralı

    Türk futbolunda devrim gibi bir karar alındı dün. Yıldırım Demirören başkanlığında yapılan toplantıda takımlar kadroda 28 futbolcu bulundurabilecek, 14 yabancı takımlarda forma giyebilecek ve hatta ilk 11 lerini yabancı futbolculardan oluşturabilecek... Gerçekten devrim gibi bir karar bu.

    Tabi bu karar bazı takımları olumlu bazı takımları ise olumsuz etkileyecek. Olumsuz etkilenen takımların başında tabikide Beşitaş geliyor. Ne yazık ki karakartallar daha önce alınan karar gereği kadrolarını en iyi yerli oyuncu transferlerine odaklayarak yapmıştı. Bu konuda en çok üzülen isimlerin başında o oyuncuları biraz fazla meblağlar ödeyerek Beşiktaş'a getiren yönetim ve sayın Önder Özen gelmekte. Ama tabi bu kuralın olumlu etkilediği takımlar da var. Örneğin; Gençlerbirliği Spor Kulübü...

    Sayın İlhan Cavcav başkanlığındaki Gençlerbirliği'nin bu zamana kadar getirdiği Afrikalı futbolcular Türkiye ligine gerçekten olumlu şekilde katkı veren futbolculardı. Örnek verecek olursak; Souleymane Youla, Abdel Zahar El Saka, Ahmed Hassan, Isaac Promise, Geremi Nijitap, Andre Kona Ngole... Daha birçok örnek sayabiliriz bunlar sadece bazıları ama önemli şekilde takımına katkı veren futbolculardı.

    Sadece konu katkı vermesi değil tabiki bu oyuncuları bir de ucuz maliyetlerle ve diğer takımlara pahalı meblağlarla satmaları Gençlerbirliği Spor kulübü'nü bu günlere sıkıntısız olarak getirmesidir.

    Önümüzdeki sezon bizi çok güzel, zevkli ve bir o kadar da YABANCILI bir lig bizleri bekliyor...

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 107
    Kayıt tarihi
    : 06.01.15
     
     

    Ben Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Otomotiv Mühendisliği bölümünde okumakta olan bir öğrenciyim. İ..