Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Yabancılara satışı yasaklandı

Yabancılara satışı yasaklandı
 

Zonguldak haberlerini okurken gözüme çarpan bu habere çok sevindim; Bakanlar Kurulu Kararıyla, Zonguldak merkezindeki 25 bin parsel arsanın yabancılara satışı yasaklandı.

Niye sevindiğimi anlatmak istersem, şöyle başlayabilirim. Bu yaz Antalya nın, Kumluca ilçesinde bulunan, doğası, denizi ve tarihi yapılarıyla gezilmeye değer yerlerden biri olan Olympos antik kente gitmek kısmet oldu. Yol boyunca ıssız köylerin içinde boş gibi görünen bir sürü villalar dikkatimi çekmiş sormuştum; Bunların sahibi kimler? diye. Aldığım cevap ilginçti, çoğunluğu alman olan yabancılar ülkelerinde yaşayan yaşlı türklerle evlenip buraya geliyorlarmış, ilk işleri buralardan arsa alıp villa yaptırmak oluyormuş!... Yabancılar birbirlerinin nerdeyse akrabası olmuşlar burada.. yazın gelip gidiyorlarmış... Üzüldüm buna.. neden yaşlı bir türk, bir yabancıyla evlenip buraları onlara teslim ediyorlar diye. Çünkü bu antik kent cıvarındalardı villalar.. Başka turistik yerlerde de durum aynıymış.. Bu, bu kadar tesadüf olabilir mi? Yaşlı türk ölecek, yabancı eşlerin üstüne yapılan evler onlara kalacak. Güzelim toprağımızı onlardan kıskanmadım dersem yalan olur; Nerde değerli yer varsa, oradalar...!

Zonguldak ta güvenlik açısından böyle bir kent. Doğrusu yabancı düşmanı değilim ama güvenlik açısından riksli yerlerinde sahibi olmalarını istemem doğrusu.

Haber aynen şöyleydi; Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlar Kurulu kararına sunulan Zonguldak Taşkömürü havzasının (1), (2), (3), (4), (5) ve (6) numaralı sahaları ile koordinatları haritada gösterilen alanların, kamu ve ülke güvenliği açısından yabancı uyruklu kişilere satışı yasaklandı. Kararda; " Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri, taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekler. Bundan sonra yabancı uyruklu kişiler, Zonguldak merkez ilçe sınırları dahilinde ve belirlenen 25 bin parselden toprak sahibi olamayacaklar " denildi.

Ülke güvenliği ve kamu yararı gerekçe gösterilerek Bakanlar Kurulu' nun 23 Ağustos 2006 tarihinde aldığı karar Zonguldak Valiliği' ne iletildi. Satışı Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan 25 bin parselin koordinatları ise Ankara' dan bildirildi. Zonguldak Kadastro Müdürlüğü tarafından 25 bin parselin çalışması tamamlanarak Tapu ve Sicil Müdürlüğü' ne teslim edildi.

Bu kararı onayan elleri öpüyor, saygılarımı sunuyorum.

haber alıntı: http: //Kenthaber.com/iha

 
Toplam blog
: 285
: 1333
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..