Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yağ yakan yiyecekler...

Yağ yakan yiyecekler...
 

Ülke gündemini takip etmekten ve siyaset dinlemekten birey olarak ben sıkıldım.

Mademki bir şeyler karalamaya çalışıyoruz, bazen güncel olayların dışında, siyasetten arınmış, okuyanlara yararlı yazılar yazmakta gerekiyor.

İşte o yazılardan birisi;

Bugüne kadar kilo vermek için birçok diyet yöntemi deneyip başarısız olduysanız, neden doğal yolları ve yiyecekleri denemiyorsunuz? Bu soruyu benim sorduğumu sanmayın. Bu soruyu Reader`s Digest dergisinde yazan işin uzmanı soruyor.

Kilo vermek için mucize bir yol olmamasına rağmen, zayıflamak için Reader`s Digest dergisinde yer alan haberdeki vücudumuzun yağ yakma potansiyelini artıran 15 gıda maddesini yayınladılar. Bende okuyan olur, okumayan olur düşüncesiyle böyle faydalı bir bilgiyi sayfama aldım.

Az yağlı süt, az yağlı yoğurt ve peynir: Bunların ortak sırrı içerdikleri kalsiyummuş. Nutrition Reviews isimli dergide yer alan 90`dan fazla araştırmanın yeniden gözden geçirilmesiyle bol kalsiyum alımıyla iyileşen vücut niteliği arasında güçlü bir bağ bulunuyormuş.

Yulaf, arpa: Bunların sırrı ise liflerde yatıyormuş. American Journal of Clinical Nutrition isimli dergideki araştırmaya göre, akşam yemeğinde beyaz pirinç yerine büyük bir tabak lezzetli arpa ile göbeğimizdeki yağlardan kurtulabilirmişiz.

Yeşil çay: İçerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyormuş. Bunun etkisinden yararlanmak için günde 4-6 bardak yeşil çay içerek ve her hafta en az 3 saat egzersiz yaparak yağ yakmak mümkünmüş.

Yumurta: Protein içeriği sayesinde yumurta, kilo vermemize yardımcı olurmuş. Öncelikle vücudumuz proteinli yiyecekleri parçalamak için daha fazla enerji kullanıyormuş. Ayrıca protein kas kütlemizi tutmaya yardımcı oluyor, kaslarımız yağdan fazla kalori yakıyormuş. Sonuç olarak, protein sizi karbonhidratlardan daha fazla tok tutuyormuş.

Ceviz, badem: İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein vücudun insülin direncini artırır, kilo vermeye yardımcı olurmuş. Ceviz, en iyi omega-3 yağ asit kaynağından birisiymiş. Badem ise kemik şekillenmesinde ekstra fayda sağlarmış.

Somon: Newcastle Üniversitesi`nde düzenlenen araştırmada, somon balığında bulunan omega-3 yağ asitlerinin yağ kütlesini azalttığı belirtilmiş. Diğer araştırmalar da, omega-3 yağ asitlerinin bizi tok tuttuğunu ve yağlı balık yedikten 2 saat sonra daha tok hissettiğimizi gösteriyor. Haftada en az iki kez somon, uskumru, konserve ton balığı veya `eğer bulabilirseniz` kuzey denizlerinde yaşayan Ringa balığı gibi diğer yağlı balıklardan tüketmek, yağ yakmak için gerekli besinlerden birisiymiş.

Elma, Armut, dolmalık biber: Bu gıdaların içerdiği ve bitkisel gıdalarda bulunan doğal kimyasal olan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyormuş. American Journal of Clinical Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, çok flavonoid tüketen kadınların vücut kütle indeksleri önemli ölçüde düşüyormuş. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde de flavonoidlerin kalori tüketimini artırdığı, vücuttaki yağ yakışını hızlandırdığı tespit edilmiş.

Keten tohumu: İçerdiği lignan sayesinde keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda daha az vücut yağı ve vücut kütle indeksi sağlıyormuş. Her gün kahvaltılık tahılımıza, yoğurdumuza ya da salata sosumuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirmişiz.

Sirke: Araştırmacılar, sirkenin vücudun yağları parçalamasına yardımcı enzim üreten genleri harekete geçirdiğini söylüyorlar. Sütle ya da sodayla seyreltebileceğimiz yaklaşık bir yemek kaşığı sirkeyi her gün içersek, yağ yakışını hızlandırırmışız. Eğer bu sirke Elma sirkesi olursa, bu yağ yakışının daha hızlı olacağını da ben ekleyeyim…

Herkese sağlıklı yaşam dileklerimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..