Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yahudilerle Araplar aynı soydan mı geliyor?

Yahudilerle Araplar aynı soydan mı geliyor?
 

“İbrahim peygamber Halkın Babası anlamına gelmektedir. Musevilik ve Hristiyanlığa göre din büyüğü, İslam'a göre peygamberdir. İshak ve İsmail'in babasıdır. Bu nedenle Yahudilerin ve Arapların atası olduğuna inanılır.

üç İlâhi dinin de atası kabul edilen İbrahim'in iki oğlundan biri. Diğer oğlu İsmail'dir.
İshak, Allah'ın İbrahime vaat ettiği ve kısır olan eşi Sara'dan mucizevi bir şekilde doğan oğuldur. Yakup Peygamberin babasıdır. Yani İsrailoğulları, İshak peygamberin soyundan gelmektedir. Türkçe'deki anlami güler yüz olan bir isimdir.

İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'da adı geçen peygamberlerdendir. Babasının İslam peygamberlerinden İbrahim olduğu, annesinin de Hacer olduğu geçer.

Hz.İbrahim'in eşi Hacer Hami ve Sara Sami ırkındandır...Yani aslında kardeştirler...Tarih boyunca da birbirlerinden kız almış vermişlerdir...Yani Hz.İbrahim'in iki oğlunun soyu birbirine evlilik yolu ile karışmışlardır...Yahudi, Arap' tan kız alınca o melez soy Yahudileşmiş ve tersi olunca da Yahudi kızlarıyla evlenen Arap erkeklerinin melez soyu ise Araplaşmıştır ( Kureyş ve Kurayza ).

Yahudilerin tüm kabileleri Araplara " asimile " olmuştur...İkisi dışında...Moab ve Amon....Bu iki kabile yani Lut peygamberin iki kızından, Tevrat'ta belirtilen iki kabile ise yahudilerdir...” (internetten alıntı)

İnternette (halklara duyduğumuz saygı nedeniyle kişisel yorumların bazılarını almadık) bu gibi bilgiler yer almakta. Tabii ki bunlar oldukça şaşırtıcı iddialar. Yani Araplarla Yahudiler pek de aynı soydan gelmişler gibi görünmüyorlar. Gerçi tarihin binlerce yıl öncesinde neler oldu bilemeyiz. Bakın mesela Kızılderililerin Türk olabileceği iddiaları da var.

Araplarla Yahudilerin aynı soydan geldiği iddialarına karşı iki tane önemli neden var: Madem aynı soydan geliyorlar neden Araplar esmer, Yahudiler beyaz? İklimsel bakarsak sonuçta iki millet de aynı coğrafyada yaşıyor.

Diğeri ise, neden birbirlerine düşmanlar? Hani herhalde bu milletler köklerini araştırmışlardır. Aralarında bir yakınlık gördülerse bu anlamsız kavgayı bitirmeleri gerekmez miydi?

Yalnız burada Arapların Müslüman, Yahudilerinse Musevi olması bu zıtlıkta etken olmuş olabilir çünkü her iki halk da din temelli bir yapıya sahip.

Ama yani bu iki halkın kardeş olduğu ile ilgili iddialar neden bilimin konusu olmamış. Ortadoğu müze gibi.Bu iki milletin kardeş olduğunu anlamak için kumları karıştırsan delil bulursun.

Belki de bilimsel bir temeli yok, tevatür. Ama bir yandan da şöyle düşünüyorsun. Sonuçta bu iki halk binlerce yıldır bu coğrafyada vardılar. Gerçi Arapların kökeni (Sami ırkının bilinmeyen zamanlarda Afrika’dan Arap yarımadasına geçtiği de söyleniyor ama o bilinmeyen zamanlar o kadar eski ki belki o zamanlar biz bile Afrika’dan gelmiş olabiliriz) Yani bu iki millet aynı kökten gelmelerini doğrulayacak kadar eski zamanlardan beri yanyanalar.

Belki de (kardeş bile olsalar) aralarındaki nefretin (birbirlerini lanetli görmeleri gibi) tarihsel nedenleri var. Ben –eğer aynı soydansalar tabi- bu ihtimali daha öne alıyorum. Yani işte ayrı dinden olmaları, Siyonizm gerçeği gibi sonradan ortaya çıkmış düşmanlıklar bugünkü Yahudi-Arap karşıtlığını yaratacak güçte bir neden olamazlar. İnsan kardeşiyle can düşman olsa bile bir noktada düşünür.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..