Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

10 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Yakan Top da Dede Kazandı Skibbe Yandı !

Yakan Top da Dede Kazandı Skibbe Yandı !
 


Bunun adı derby... Burada oynanan top yakan top... Kazanırsan kralsın, kazanamazsan yanarsın... Futbolcuysan bir süre, ama hocaysan uzun süre, üstelik çıra gibi...


Devamlı eleştiri alan iki hocadan Aragones yerini sağlamlaştırırken, meslektaşı Skibbe'yi topun ağzına koydu!..


Ama nasıl olurdu?.. Oysa Galatasaray başkanı Adnan Polat maç sabahı Florya tesislerine giderek futbolculara ve teknik heyete başarılar dilemiş, teknik direktör Skibbe ile de özel görüşmüş, ardından takıma şöyle hitabetmişti...


"Bu maçların önemini sizlere anlatmama gerek yok, aramıza bu sene katılan arkadaşlar da zaten öğrenmişlerdir... Benfica maçında dört dörtlük bir futbol ortaya koydunuz... Aynı oyunu, hırsı, azmi yine tekrarlayın... Camiamız bugün sizden bir zafer bekliyor!"


Adnan Polat karşılaşmayı protokol trübününde Aziz Yıldırım ile birlikte izliyordu... Lâkin, Deivid'in perdeyi kapatan cilâ gibi golüyle skor 4-1 olunca dayanamadı ve sinirli bir şekilde yerinden kalktıktan sonra Aziz başkana veda ederek stadı terketti.


Bu sezon ligde hayli kötü bir performansla başlangıç yapan Fenerbahçe, sezonun ilk derbysinde ezeli rakibi Galatasaray'a fırsat tanımadığı gibi, bir de istatistiğini geliştirdi... Sarı Kanaryalar, Saraçoğlu'nda Galatasaray'a kaybetmeme geleneğini bu maçta da devam ettirdiler. Kadıköy'de ezeli rakibe en son 22 Aralık 1999'da 2-1 mağlup olan Sarı Kanaryalar, o tarihten bu yana Saraçoğlu'nda oynanan 11 resmi karşılaşmanın 10'unu kazanarak, 1'inde de berabere kaldılar. Galatasaray'ın bu tek beraberliği ise 0-0 neticelenen, geçen sezon oynanan Türkiye Kupası mücadelesiydi. Fenerbahçe bu periyotta Galatasaray filelerine 26 gol gönderip, kendi kalesinde yalnızca 5 gol görmüştü.


Bununla beraber, Sarı Kanaryalar son yıllarda ezeli rakiplerine karşı oynadıkları lig derbylerine damga vurmuş oldular... Galatasaray ile yaptıkları son 8 lig müsabakasından 7'sini kazanarak sadece 1'ini kaybeden Fenerbahçe'li oyuncular, Beşiktaş ile karşılaştıkları son 6 lig derbysinden de 4'ünü kazanıp, 2'sinde berabere kaldılar. Böylece ezeli rakipleri ile yaptığı son 14 lig müsabakasında yalnızca 1 defa mağlup olan, 2'sinde berabere kalarak 11'ini kazanan Fenerbahçe, bu maçlarda rakip filelere toplam 25 gol bırakırken, kendi kalesinde ise 9 gol gördü.


Maçta şu oldu, bu oldu olayına hiç girmiyorum!.. Zira olanlar oldu!.. Kimine neşe, kimine hüzün!


Galatasaraylı oyuncular, geçen sezon bizim yengeç dansına nazire olarak çiftetelli çıkartmışlardı... İşte bu derby de yengeç dansını da biz yaptık, çiftetelliyi de!


Ezeli rakibi 4-1 gibi farklı bir skorla devirerek yüzümüzü güldüren Kanaryalar'a teşekkürler...


Bu arada trafik kazası geçirerek ölümden dönen eski Kanaryamız Selçuk Yula'ya da acil şifalar diliyorum.
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..