Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '17

 
Kategori
Spor
 

Yakın Yarış Alternatifleri

Yakın Yarış Alternatifleri
 

Nisan Şakası Orta Mesafe Triatlonu, April Joke Middle Distance Triathlon


Ironman ve triatlon yarışlarını çok seviyorsunuz ve yaz-kış demeden antrenman yapıyorsunuz fakat yeni sezonda istediğiniz gibi yarış bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Kısacası, 2017 faaliyet takvimindeki yarışlar sizi kesmiyor ve yurtdışına çıkmak istiyorsunuz. Eğer sınırlarımıza yakın, uygun bütçeli yarışlar arıyorsanız bu yazı dizisini mutlaka okumalısınız. Çünkü size uygun alternatifleri araştırdım ve yazdım.
 
Nisan Şakası ve Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu Faaliyet Takvimi
 
“April Joke Middle Distance Triathlon” ya da “Nisan Şakası Orta Mesafe Triatlonu”, ülkemiz sınırlarına yakın, oldukça düşük bütçeyle katılabileceğiniz önemli ve başarılı organizasyonlarından biri. 
 
Ares Spor Kulübü organizasyonu olan April Joke, Yavru Vatan Kıbrıs, Tatlısu- Kaplıca mevkiinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl altıncı kez koşulacak olan yarışın ilki 2011 yılı 20 Kasım’ da “Kasım Şakası” altında gerçekleştirildikten sonra 2012 yılında Nisan Şakası adını alarak yoluna devam etti ve geleneksel hal aldı.  
 
Yeni başlayanlar için belirtmekte fayda var, orta mesafe triatlon yarışı Wanda şirketinin Ironman yarışlarından Ironman 70.3 yarışları ile eşdeğer mesafeye sahip. Kısacası 1,9km yüzme 90km bisiklet ve 21km koşu etaplarından oluşuyor. April Joke, muadili yarışlar olan Ironman 70.3, ITU Long Distance ya da Challenge Family’ nin Challenge yarışlarına göre hem kayıt hem de diğer masraf kalemlerine nazaran en az üçte bir hatta dörtte bir oranında ucuza çıkabileceğini söyleyebiliriz. 
 
Nisan Şakası, diğer marka orta mesafe yarışlara katılmadan önce çok daha küçük bir bütçe ile kendinizi test etme imkanı bulabileceğiniz sevilen bir yarış organizasyonu ve beş yıldır oldukça başarılı bir şekilde devam eden ciddi bir çoklu spor etkinliği olma özelliğini koruyor. 
 
Geçtiğimiz ay 2017 Faaliyet Takvimi yayımlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Triatlon Federasyonu, sosyal medyada ve resmi web sitesinde duyurularını gerçekleştirdi. Onun öncesinde Aralık ayında Nisan Şakası Orta Mesafe Triatlon yarışının 30 Nisan tarihinde koşulacağı duyurusu çoktan yapılmıştı bile. Ocak ayının ortasında kayıtları açılmış olan yarış için uçak biletini ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi olur. 
 
Öncelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ ine giderken pasaport ve vizeye ihtiyaç duyulmaması ilk kez yurtdışına çıkacak olanlar için masraf kalemlerini azaltmakta. Bireysel katılım ücreti 80 Euro, takım olarak katılım ücreti ise 160 Euro olarak tespit edilen yarışın Türk Lirası cinsinde kayıt bedelleri 320TL ile 640 TL’ ye sabitlenmiş durumda. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz. Organizasyon, yurtdışından Ercan havaalınına gelen sporcuların bisiklet ve taşıma işlemi için oldukça uygun fiyatlara bir firma ile anlaşmış durumda. Ödül töreni sonrasında havaalanına dönüş transfer ücreti ise kayıt parasına dahil. Detaylar ise afiş fotoğrafında mevcut.
 
Diğer yandan, Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu’ nun triatlon yarışları da sizin için iyi bir alternatif olabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu’ nun faaliyet takviminde çok sayıda triatlon ve duatlon yarışları olması iyi bir alternatif. Yavru vatan bize yakın olmasının yanı sıra hem organizasyon yetkilileri hem de sporcular oldukça sıcakkanlı ve misafirperver. 
 
 
İçinde bulunduğumuz haftayı saymazsanız 30 Nisan’ daki yarışa kadar toplam 12 hafta var. Eğer geçtiğimiz yıl triatlona başlamış ve sezon sonrası base dönemdeki antrenmanlara da devam ettiyseniz 12 haftalık iyi bir orta mesafe antrenman programı ile April Joke’ a rahatlıkla hazır hale gelebilirsiniz.
 
O halde ne duruyorsun!
 
İyi antrenmanlar…
 
 
2017 Yıllık Faaliyet Programı
 
1.  5  Mart Pazar  Duatlon Yarışı - Ercan Yolu tüm kategori
2.  18 Mart Pazar  Duatlon Yarışı Yılmazköy tüm kategori
3.  30 Nisan Pazar   Uluslararası Nisan Şakası Yarış
4.  14 Mayıs  Pazar  Atatürk Stadyum Duatlon Süper Sprint Yarışı- Gençler ,Yıldızlar
5.  28  Mayıs Pazar Yeni İskele Triatlon Sprint
6.  25  Haziran Pazar Aspava Triatlon Sprint (Selin Enginsoy Anısına)
7.  16 Temmuz Pazar Yeni İskele Triatlon Olimpik
8.  20 Ağustos Pazar Aspava Aquatlon
9.  3 Eylül Pazar Karşıyaka Spor Kulübü Triatlon Olimpik
10. 12 Kasım Pazar Yeni iskele Triatlon Olimpik (Lions)
11. Güzelyurt Belediyesi Duatlon Yarışı
12. Mağusa Belediyesi Triatlon Yarışı
 
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..