Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

02 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Yalan kazandırır

Yalanın sınırı, sonu, önü ispat şartı yoktur. Her yere her yola çeker insanı iknası kolaydır.

Hakikat karşısında yalanın tersini iddia etmek çok tehlikeli ve zordur çünkü yalanlar dizesi manevra kabiliyeti yüksek bir cümledir. Yalanı en çok kim inandırıcı söyleyebilirse kazanan odur.

Gazetecilik mesleğimden dolayı yaklaşık 40 senem siyasetçilerle içiçe geçti. Ülkemin genelinden ve yerelinden pek çok siyasetçi ile yakın mesailerim oldu. Perde arkalarındaki yüzlerini, tartışmalarını, planlarını da bilirim; perde önünde halk karşısındaki şirinlik muskaları dağıtmalarını da… Her türlü riya ve yalan vardır siyasette, kandır kazan politikasıdır siyaset… Dünyalıktır, iktidar mekânı, koltuk merakı, itibar meramı Allah’ı unutturur. Şeytana hizmetkârlık yaptırır. Bu nedenle siyaseti sevmem birey olarak muhalif kalmaya devam edeceğim, her türlü iktidara! Günümüz siyasetinin S sini istemem, vebali büyük taşıyamam korkarım.

Ülkemin insanlarının çoğu hâlâ saf kalpli; en çok ihtiyaç duyduğu bir gülümsemeye, bir tatlı söze ne derseniz inanır, ne verirseniz alır. Zira çoğunda okuma, araştırma imkânı türlü nedenlerden bulunmamaktadır. Ülkem insanının saf ve cahil hali pek çok uyanığın işine yarar. Bir tebessümle ve peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) güzel hadisleriyle, Mevlana hazretlerinin telkin ediciliğiyle, Osmanlı Devleti'nin fikir babası Şeyh Edebali’nin öğütleriyle yumuşatıverirsiniz nice taş kalplileri bile. Zira benim güzel ülkemin iyi niyetli insanları dinini, kendi kitabını okumadığından, bizzat doğruları kendi öğrenmediğinden,  doğru yaşamıyor olsa da; din terbiyesiyle büyütülmüş, din edebini temeline almış çoğunluktur. Kanması, kandırılması bu bakımdan zor değildir.

Siyaset arenası başlı başına bir yalandır. Laik düzene tabi olduğundan hakikatle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. At atabildiğince, kap kapabildiğince nasıl olsa yalanla yoğrulmuşsun, kabar kabarabildiğince… Bu bakımdan en çok kim atarsa, halkın nabzına şerbeti kim kıvamında verirse onun başarısı kaçınılmaz olur, olacaktır. Selam ve sevgilerimle, seçim sonuçları vatana millete hayırlı olsun. AyferAYTAÇ.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..