Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Yankı

Yankı
 

Bir baba ve oğul dağlarda yürüyüşe çıkarlar. Çocuk yürürken sendeleyip yere düşünce canı acır ve acıdan

bağırırır. Sesi karşı dağlardan yankılanarak geri döner. İlk defa bir yankı ile karşılaşan oğluna babası hayat dersi

veren açıklamasını yapar.

"Bu yankı adı verilen bir tabiat olayıdır. Ama hayatı da çok iyi anlatır. Yani yaşamdan ne istiyorsan, önce sen

vermelisin. Verdiklerin aldıkların olacaktır. Tatlı sözler, tatlı yankılar oluşturur. Sevilmek istiyorsan önce sen

sevmelisin. Saygı istiyorsan, önce sen saygı duymalısın. Anlayış bekliyorsan, bunu önce sen göstermelisin.

Yani yaşamda neyle karşılaşmak istiyorsan, yankısını oluşturabilmek için bunu önce sen yapmalısın." (Akın Alıcı, Hayata Yön Veren Öyküler)

Çoğumuz karşılıksız bir şeyler yaptığımızı söylesek de bunun gerçek olmadığını içten içe biliriz. Sadece itiraf edemeyiz. Aslında hayatımız yankılardan ibaret ama hayatımızı beğenmeyiz. Seni seviyorum demeyi ihmal ederiz ama seni seviyorum denmesini bekleriz. Sevdiğimiz kişiye bir şeyler vermeyiz, ama onun vermesini isteriz. Ebeveynlerimizle sorun yaşar onları beğenmeyiz ama onların bizi olduğumuz gibi kabul etmesini bekleriz. Arkadaşlarımıza vakit ayıramayız ama onların tüm vakitlerini bize ayırmalarını isteriz. Çocuklarımız için her şeyi yaptığımızı düşünüp onların olgun olmasını bekleriz ama biz onların yaşına inmeyi beceremeyiz. Tanımadığımız insanların anlayışlı olmasını ister ama biz onlara yeterli anlayışı göstermeyiz. Sağlıklı olmak isteriz ama sağlıklı olmak adına kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyiz. İsteklerimizin ve beklentilerimizin sonu gelmez.

Yankılanan onca şey arasında hangisi bizim yankımız bir kulak kabartsak hiç fena olmayacak sanırım. Yüksek dağlara çıkmaya gerek yok yankımızın dönüşünü beklemek için. Oturduğunuz yerde kapayın gözlerinizi, kendi yankılarınızı bir dinleyin. Bakalım beğenecek misiniz?

Beğenmezseniz eğer yeniden bir ses verin bakalım geri dönen yankı sizin sesinizle aynı olacak mı? Aynısını duyup, görüp, hissedecekseniz ne mutlu size.

Ömür boyunca güzel yankılar duymanız dileğiyle...



 
Toplam blog
: 144
: 2928
Kayıt tarihi
: 30.10.06
 
 

İzmir Cumhuriyeti'nde yaşıyorum... Sarmaşık Sanat Atölyesi'nde ebru sanatı ile uğraşıyorum. En es..