Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '20

 
Kategori
Dünya
 

YAPTIRIM BİR BLÖF MÜ?

12 eylül darbesinden sonra görev yapmakta olduğum devlet dairesine müdür olarak emekli general göreve başlamış, iki yıl sonra da askerlik görevimi ifa etmek üzere Denizli çavuş talim alayına gitmeye hazırlanmaya başlamıştım.

Başlamıştım ama hiç sevmediğim askerlik görevini hem İstanbul'da yapmak istiyordum hem de ülke herhangi bir savaşın eşiğine girer mi tedirginliğiyle kısa sürede adeta baba oğul ilişkisine benzer ilişki  kurduğum daire müdürümüze (paşa diyorduk kendisine) sürekli olarak sürekli olarak askerlik ile ilgili sorular yöneltiyor ve beni Denizli'den İstanbula almasını istiyordum. Nitekim Alay komutanına telefon ederek beni İstanbul'a aldırmıştı.

Asıl konu ve tedirginliğim savaş olduğu için ülkenin savaşa girer mi sorusunu yönlendirdiğimde toprağı bol olsun (şimdi yaşamıyor) emekli general paşam şöyle cevap vermişti; 'Türkiye'ye hiç bir ülke savaş açmaz açamaz ve cesaret edemez çünkü coğrafi konumumuz itibariyle dünyada önemli bir yere sahipiz'.

Paşa'nın dediğine inanmış ve içim ferahlamıştı, yıl 1982..

Bugün S-400'ler üzerine konuşuyor yazıyor çiziyoruz toplum olarak son günlerde. Daha doğrusu iki yıldır konuşuluyor.

Savunma silahı konumunda olan S-400'lerin ülkenin ihtiyacı olmadığını söyleyenler de oldu oluyor, herhangi bir ülkenin ülkemize saldırması ihtimaline karşı koruma kalkanı olarak ihtiyacımızın olduğunu söyleyenler de.

S-400'lerin ödemesini yaparak satın aldık ve ülkemize nakliyesini gerçekleştirdik.

Şimdi Amerika Trump tarafından ülkemize yaptırım kararı alındığı açıklandı. 'Müttefikiniz olarak biz ABD dururken neden Rusya'dan S-400'leri aldınız?' sorusuyla sorgulamaya başlandık ülkece.

1- Emekli general Paşam'ın 82 yılında söylemiş olduğu 'ülkemize kimse saldırmaz saldıramaz' söyleminin doğru olduğu gerçeğinden yola çıktığımızda S-400'ler masraftan başka bir şey değil..

2- Amerika ile Rusya, bana göre iki çay fabrikasının farkı kadar bir farka sahip olduğunu söylemek isterim. Soğuk savaş döneminden sonra her ikisi de dünya ülkelerine silah satma peşindeler. Hatta ortak hareket etmektedirler kapalı kapılar arkasında.

Amerika'nın yani Trump'un yaptırım kararı bana göre tamamen hikaye. Ülkemizin stratejik konumu itibariyle özellikle ABD'nin bizden vazgeçmesi asla mümkün görünmemekte (keşke ABD'ye olan bağımlılığımız sona erdirilebilse)

ABD'nin yaptığı şey tamamen bir blöf'dan ibaret!

S-400'lerden sonra ABD'den F-35'leri de satın alırsak şaşırmayalım.

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..