Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '13

 
Kategori
Efsaneler
 

Yaradılışın sırrı Sirius yıldızında mı gizli?

Yaradılışın sırrı Sirius yıldızında mı gizli?
 

http://kulseyyid.wordpress.com/sirius


Kuran-ı Kerim'de tek bir yıldızın adı geçer. O da Şi'râ yıldızıdır.

Necm suresi

1 - İnmekte olan yıldıza andolsun ki,

diye başladıktan sonra surenin içindeki iki ayet bu yıldızın Sirius adıyla bilinen yıldız olduğunu anlatır.

9 - Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı.

49 - Doğrusu Şi'râ yıldızının Rabbi O'dur.

Bu surenin diğer ayetlerinde de yaradılıştan bahsedilir.

Sirius ya da Akyıldız , Büyük Köpek Takımyıldızı’nda yer alan bir çift yıldızdır. Bu çift yıldızdan Türkçe’de Akyıldız, Osmanlıca'da Şi’ra-i Yemaniye ismiyle bilinen Sirius-A bileşenidir. (CMa / Canis Majoris/ Büyük Köpek Takımyıldızı’nın alpha yıldızı),

Sirius'un içinde bulunduğu takım yıldız (Canis Major) Yunan mitolojisine göre avcının (Orion) iki köpeğinden birisidir.

Sirius yıldızının bir de efsanesi vardır.

Cennetin kapısına ulaşmak adına yola çıkan 4 kardeşten birincisi iyi bir savaşçı ve komutan, ikincisi usta bir şair, üçüncüsü ünlü bir aşıktır. En küçük kardeşin özelliği ise gurur duyduğu köpeğidir. Dördüncü kardeş ilk kardeşini bir savaş meydanında, ikincisini bir düğünde, üçüncüsünü de güzel bir prensesin kollarında bırakır ve cennetin kapısına ulaşır ama köpeğini cennete kabul ettiremez. Bunun üzerine cennete girmeyi reddeder. Yolculuğunu cennetten izleyenler ona kardeşlerini terk ettiği halde köpeğini terk etmemesinin sebebini sorarlar. Küçük kardeş diğerlerinin kendi kaderlerini izlediğini ama köpeğinin ona tüm kalbiyle bağlandığını söyler. Bunun üzerine cennettekiler köpeği bir takım yıldız haline getirirler. Bu yıldız kümesindeki en parlak yıldızın adı Sirius;'tur yani köpeğin kalbi. (Hint efsanesi)

 

 

Yıllar önce Afrika kıtasının balta girmemiş ormanları içinde, uygar dünya ile ilk kez tanışan bir kabile bulundu. DOGONLAR. Diğer tüm yerli kabileler gibi, inanılmaz bir ilkel topluluktu Dogon Kabilesi. Yarı çıplak yaşayan, avlanan, tarımla beslenen ve kendi yaşadıkları yerden başka hiçbir yeri bilmeyen bir ilkel topluluk; ama SİRİUS YILDIZI hariç.

Bu ilkel Afrika kabilesi ile iletişim olanaklarını geliştirdikçe ve taş devrini yaşayan bu insanlarla ortak dili oluşturmayı başardıkça, uygar batı toplumunun şaşkınlığı her geçen gün biraz daha artıyordu. Çünkü Dogonlar, o güne kadar Batı toplumunun da haberdar olmadığı ve henüz keşfedemediği bir yıldız ile ilgili (Sirius B) inanılması zor ve ayrıntılı bilgi vermekte idi.

Dogonlar bu yıldızdan dünyaya gelen varlıkların Dünyaya 22(!) gemi ile geldiklerini, Dünyadaki yaşamı onların başlattığını ve bunu yaparken de sadece 1 çift insan değil (Adem-Havva) 4 çift prototip insan bıraktıklarını söylemekteydiler. (Bu yıldız ezetorik olarak yay, 22, üç dişli asa, kurt veya köpekle temsil edilir.)

Sirius (Yıldız) sistemi Dogonlara göre, evrenin eksenini oluşturmaktadır ve tüm madde ve ruhlar, bu iki yıldızın spiral (helezoni) hareketleri neticesinde yaratılmaktadır.

Şimdi Kuran-ı Kerim'in başka bir ayetinden söz edelim.

Muttaffifin suresinin 18.ci ve 19.cu ayetlerinde İLLİYYUN kelimesi geçmektedir. 18.ayette şöyle denmektedir. [ HAYIR, İYİLERİN KİTABI, İLLİYYUN 'dadır.] 19. cu ayette ise [ İLLİYYUN' un NE OLDUĞUNU SEN NEREDEN BİLECEKSİN.] denmektedir.

Eski Mısır, Dogon (Mali), Sümerler ve Kudüs de bulunan çeşitli Kutsal Tabletlerin tetkikinde ; "ILLIYUWN" kelimesinin SİRİUS yıldızının karşılığı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Yani belirtilen medeniyetlerde SİRİUS yıldızına İLLİYUN denmektedir.

İLLİYYUN kelimesinin yerine SİRİUS kelimesini koyarsak 18.ci ayetin anlamı şöyle olmaktadır. [ HAYIR, İYİLERİN KİTABI SİRİUS' tadır.] Yani [ Dünya 'yı koruyan, gözeten, Dünya İnsanlarını yetiştiren-bilinçlendiren-kotlayan-denetleyen, Rabsal ve Ruhsal Hiyerarşi Varlıklarının Merkezi SİRİUS' tadır.] denerek, Bilincini ve frekansını yükseltenlere -Gözlerimizin görmediği- fiziksel alemlerin mevcudiyeti ve merkezi açıklanmaktadır.

İLLİYYUN kelimesinin yerine SİRİUS kelimesini koyarsak 19.cu ayetin de anlamı şöyle olmaktadır. [ SİRİUS' un NE OLDUĞUNU SEN NEREDEN BİLECEKSİN.] Yani Bilincini-frekansını yükseltenlere ısrarla ipucu verilerek SİRİUS' un pek bilinmediğini ancak çok önemli olduğu, araştırılması ve incelenmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu konuda yazımın sonunda linkini verdiğim kısa videoları izledikten sonra daha net fikir sahibi olabileceksiniz.

Şimdi kendimize şu soruları soralım.

İnsanlar bu dünyaya tekamül etmek için gelmiş olabilirler mi?

Dinimizin şartları olan namaz, oruç, zekat gibi ibadetler tekamül araçları mıdır?

Diğer dinlerde örneği Buda felsefesinde Nirvana'ya ulaşmak tekamül ile eş değer midir?

Tekamül sonunda boyut atlar mıyız?

ALLAH' ın kurduğu ve Bütün Alemlere yansıttığı nizam ve düzen içersinde ; bizi yetiştirenler, bizi kollayanlar, bize her türlü bilgiyi ve enerjiyi aktaranlar, bizi bilinçlendirmeye, bize bizzat kendimizi tanıtmaya çalışanlar, bizi kotlayanlar, başarılı olanlarımızı da ölümsüz kılarak, onurla aralarına alan ve sisteme dahil edenler SİRİUS Yıldızlar Sistemindeki varlıklar olabilirler mi?

Sirius kutsal kitaplarda adı geçen cennet olabilir mi?

Cennet orasıysa, cehennem yaşadığımız dünya mıdır?

Çünkü her geçen gün yaşadığımız dünyayı cehenneme çevirmiyor muyuz?

İyiler, boyut atlayıp, cennete giderlerken, kötüler, bu dünyada defalarca reenkarne olup, bu cehennemi yaşayacak olabilirler mi?

Bakın, Kuran'daki bir kelimeden (Şi'râ) yola çıkarak hayal dünyamızı nasıl genişletiyoruz?. Bir de Kuran'daki bir kelimeye takılıp kalanlar var. Onlar hep orada kalıyorlar.

Hangi kelime mi?

ÖRTÜNMEK...

Konuyla ilgili video linkleri...

https://www.facebook.com/video/video.php?v=139699226120014 

http://www.milliyet.tv/video-izle/Goktasini-UFO-mu-parcaladi--19sMECFIbiJh.html 

https://www.facebook.com/video/video.php?v=139699226120014  

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..