Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Bilim
 

Yaratılışı incelemek bilimin konusudur, dinin değil.

Yaratılışı incelemek bilimin konusudur, dinin değil.
 

Çoğu bilim adamı evrenin 13.4 milyar yıl önce büyük patlama ile başladığına inanıyor. Büyük patlamadan önce ne olduğu ise hala gizemini koruyor.


Evrenin nasıl, ne zaman ve neden yaratıldığı, insan dahil tüm canlı ve cansız varlıkların nasıl orataya çıkıp geliştikleri, Allah’ın varlığı bilimin konusudur dinin değil. Bilim adamları tarihte ve günümüzde çok çeşitli bilimsel deneyler ve gözlemlerle bu sorular hakkında hipotezler geliştirip araştırmaktalar. Hiçbir zaman bilimin herşeyin cevabını bulabileceği iddiasında olmadılar ve değiller. Bilim akıl yoludur, düşünerek araştırmak ve dayatma dogmalar karşı çıkmaktır.

Ancak tarihte ve günümüzde din bu konularda hiçbir araştırmaya, deneye ve gözleme dayanmayan kendi tezlerini dayatmaktadır. Yeni Çağ’da ilk bilim adamları kilisenin dayattığı evren ve yaratılış açıklamalarına karşı tezler getirdiklerinde yakılarak öldürülmüş veya hapse mahkum edilmişlerdi. Bir kaç yıl önce dahi Papa kendisini ziyaret eden ünlü kozmolog Stephen Hawking’e evrenin nasıl yaratıldığını incelemesinin yanlış olduğunu çünkü Allah’ın yaptığı bir işi insanoğlunun araştırmasının günah olduğunu söylemiştir.

Günümüzde ülkemiz dahil birçok ülkede Fen eğitiminin içine dini tezleri sokarak kitlelere bunları kabul ettirme çabaları sürmektedir. Dinle ilgili bilgiler Din derslerinde verilebilir ama Fen ders müfredatı içine çeşitli katakullelerle sokulmaya çalışılması kabul edilemez. Atatürk’ün dediği gibi hayatta en hakiki mürşit ilimdir

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..