Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '06

     
    Kategori
    Futbol
     

    Yarı final

    Futbolun masa başında oynanmadığının kanıtlanması için Arjantin ve Fransa'nın yarı finale çıkmasını istiyorum. Bilindiği gibi her dünya kupasında ev sahiplerinin kollandığı iddia edilir.Ev sahibi ülkenin yedi maçın hepsini oynaması gerektiği söylenir. Arjantin maçı kazanırsa bu efsaneyi de yıkmış olacak.Peki bu başarabilir mi? Çok ilginç bir maç bizi bekliyor .Almanya tekniği pek iyi olmayan ancak fizik gücü çok yüksek bir takım.Ev sahibi olmanın verdiği hırsla tüm güçlerini sahaya yansıtıyorlar. Arjantin ise tam aksine teknik olarak çok iyi bir takım.Maçın kaderini Arjantin'in fiziki zayıflığını teknik üstünlüğü ile kapatıp katamayacağı belirleyecek.

    İkinci olarak Fransa'nın Brezilya'yı elemesi de futbolun saha da oynandığının ispatı olacak gibi duruyor.Malum iddia Brezilya'nın reyting şampiyonu olarak yedi maçın hepsini oynayacağı yönünde.Şu ana kadar turnuva da ciddi bir maç yapmadılar. Fransa İspanya karşısındaki futbolunu oynar Brezilya'da ilk maçlardaki performansını tekrarlarsa Fransa'nın şansı olur.

    İtalya Ukrayna maçı için söylenecek pek bir şey yok.Büyük bir süpriz olmazsa İtalya turu geçer diye düşünüyorum. Ancak Almanya -Arjantin galibininde İtalya'yı eleyeceği iddiasındayım.

    Son maç olan İngiltere-Portekiz maçı da son derece çekişmeli geçeceğe benziyor. Euro 2000 ve 2004 de bu iki takımı karşı karşıya getiren maçlarda Portekiz gülmüştü. Eğer Deco ve Costinha gibi iki önemli oyuncuları cezalı olmasaydı yine onları favori gösterecektim ancak şu anda maç ortada.Bakalım Beckham frikikleri ile buraya kadar getirdiği takımını daha ilerilere götürebilecek mi?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 416
    Kayıt tarihi
    : 29.06.06
     
     

    >İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim..