Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Basketbol
 

Yaşa varol Kafsin Kaf

Yaşa varol Kafsin Kaf
 

PINAR KARŞIYAKA: 84 - BK VENTSPİLS: 75

 

Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası (I) Grubu'nda Letonya'dan BK Ventspils'i 84-75 mağlup eden PINAR KARŞIYAKA, grup maçlarının bitimine bir maç kala çeyrek finale lider olarak çıkmayı garantiledi.

 

Euroleage’deki takımlarımızı (Efes, Beşiktaş, Fenerbahçe) izleyenler fark etmiştir, ikisi yerli (Erman Kunter, Oktay Mahmudi) olmasına rağmen koçlarımız, ellerinden gelse neredeyse hiç yerli oyuncu oynatmayacaklar. Yerli milli oyuncularımıza hiç güvenmeyip, onlara sürekli figüran rolü veriyorlar. Çok beğendiğim Karşıyaka koçu Ufuk SARICA da, Euroleage’deki diğer takımlarımızın koçlarından daha aşağı olmadığını gösterebilmek için olsa gerek, maça yabancılarıyla başladı. Karşıyaka maça, Dixon, Evren, Diebler, Thomas ve Aminu beşiyle başladı. Oyuncunun yerlisi veya yabancısı olmayacağını düşünüyorum. Fakat hocalarımızın maçların başlarında yerli oyuncularımıza hiç güvenmemesini de anlayamıyorum.

 

Karşılaşmanın başında Dixon ve Diebler ile etkili olan ve 4. dakika içinde 13-7 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, rakibinin farkı 1 sayıya kadar indirmesine rağmen (15-14) yakaladığı 8-0'lık seriyle son 3 dakikaya 9 sayı farkla önde girdi: 23-14. Periyodun bitmesine 4.53 kala oyun kurucusu Dixon'ın üçüncü faulünü sportmenlik dışı faul ile alması nedeniyle periyodun geri kalanında bu oyuncudan faydalanamayan Pınar Karşıyaka, ilk periyodu Serkan'ın son saniyede attığı basketle 27-20 önde tamamladı. Fakat I. periyodun sonundaki ve II. periyodun başındaki sahadaki beşimiz harikaydı: Soner Şentürk, Evren Büker, Serkan Menteşe, Ümit Sonkol veBora Paçun.

 

İkinci periyodun başında rakibine basket şansı tanımayan Pınar Karşıyaka, 13. dakikada 18 sayılık farka ulaştı: 38-20. Sims ve Vairogs ile etkili olmaya çalışan rakibi karşısında son 2 dakikaya 46-33 önde giren yeşil-kırmızılı ekibimiz, devreyi 17 sayı farkla, 51-34 önde bitirdi. Salonu hıncahınç dolduran muhteşem seyirci de, tezahüratın dozajını gittikçe artırıyordu. İlk iki periyodun bana göre en ilginç notu, Thomas’ın 0 (sıfır) sayıyla oynamasıydı. Ayrıca Soner’in 8, Sonkol’un 7 sayısı bizim için ekstra sayılardı.

 

İkinci yarının başlamasıyla seyircinin desteği ile, daha da coşmasını beklediğimiz takımımız sebebini anlamadığım bir durgunluğa ve strese girdi. İlk yarıda harika bir yüzdeyle attığımız dış atışların girmemesi de bizi sıkıntıya soktu. Ufuk Sarıca’nın yerli oyuncuları uzun bir süre kenarda unutmasıyla, 27. dakikada Valters'in 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 6 sayıya indirdi: 58-52. Konuk ekibin aradaki farkı 4 sayıya kadar (61-57) düşürdüğü periyodu Pınar Karşıyaka, Soner'in faul atışlarından bulduğu sayılarla 65-59 önde tamamladı. III. periyodun (14-25) aleyhimize bitmesi tüm salon gibi Ufuk Sarıca’yı da strese sokmaya yetiyordu.

 

IV. periyoda Champel’ın basket faulü ile başlayan rakip farkı üçe indirdi: 65-62. Bu andan itibaren baskıyı artıran, seyircisini arkasına alan Karşıyaka ilk yarıdaki oyununa dönmeye başladı. Thomas’ın 31. dakikada attığı ilk basketinden sonra yakaladığı seri ile  33. dakikayı 71-62 üstün geçti. Son 3 dakikaya 76-71 önde giren Pınar Karşıyaka, maçın bitimine 1.55 kala genç Serkan Menteşe’nin 3’lüğü ile skoru 81-71’e getirip, karşılaşmadan da 84-75 galip ayrıldı.

 

Bu galibiyetle Pınar Karşıyaka, grubundan lider olarak çeyrek finale çıkmayı başardı. İkinci periyotta sakatlanan Pınar Karşıyakalı Diebler, ikinci devre forma giymedi. Koç Ufuk Sarıca’nın maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Can Mutaf’ı çok aradığını gördüm. Yine de daha ilk yarı biterken, Karşıyaka’dan 9 oyuncunun oyuna girip, bir şekilde katkıda bulunmuş olması bir koçluk başarısı olarak Sarıca’nın hanesine yazılıyordu. Ayrıca oyundan çıkardığı bazı genç oyuncularını hata yapmış olsalar bile, hem ikaz edip, hem de yanaklarını okşayarak teselli etmesi harika görüntülerdi. Bir çift laf da seyirciye: Devre arasında içilen sigara dumanının salona dolması hariç, maç önü ve maç esnası destekleriniz harikaydı. Tezahüratlarınız rakibi şaşkına çevirdi.  

 

Sonuç olarak; Ufuk Sarıca’nın kendisine ve yerli oyunculara biraz daha güvenmesi, Can Mutaf ve Diebler’ın iyileşmesi ve pota altında daha dikkatli olunması ile Karşıyaka’nın bu kupanın favorisi olabileceğini düşünüyorum. Geçen sene Beşiktaş’ın ülkemize getirdiği bir Avrupa Kupası bu sene de Karşıyaka tarafından neden getirilmesin? Kulübün zor günler geçirdiği, hacizlerle boğuştuğu, parasını alamadığı için kulübe haciz gönderip formasını terk edenlerin bulunduğu bir ortamda böylesine başarılı olan bu ekibi, başta yokluklarla boğuşan Ufuk SARICA olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.

YAŞA VAROL KAF SİN KAF

 

Salon:Karşıyaka Arena

Hakemler:Milan Mazic (Sırbistan), Petr Hrusa (Çek Cumhuriyeti), Petar Denkovski (Makedonya)

Pınar Karşıyaka:Dixon 15, Evren 8, Diebler 10, Thomas 10, Aminu 16, Serkan 5, Ümit 7, Soner 13, Bora Hun

BK Ventspils:Sims 16, Valters 10, Laksa 2, Berzins 12, Meiers 11, Timma 8, Lejasmeiers, Vairogs 6, Campbell 10

I. periyot:27-20

Devre:51-34

III. periyot:65-59

Maç sonu: 84-75

Beş faulle çıkan:39.05 Timma (BK Ventspils)

 

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..