Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yasaklarla nereye kadar ?

Yasaklarla nereye kadar ?
 

Arap turistlerin ´yabancılarla fazla yakın olmak istememesi´ nedeniyle teleferiklerde yolcu sayısı azaltıldı. Arap turistlerin "Yabancılarla fazla yakın olmak istememesi" nedeniyle teleferiklerde yolcu sayısı azaltılırken birçok restoranda da artık içki servisi yapılamaz oldu.

1962 den bu yana Bursa 'da Uludağ'a yolcu taşıyan teleferikte Arap turistlerin bazı turizm şirketleri kanalı ile ilettikleri "Yabancılar fazla yakın olmasın. Vücutları kadınlarımıza kızlarımıza değiyor. Böyle olursa Uludağ'a gelmeyiz." istekleri AKP li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi.
40 kişilik kabinlerde yolcu sayısı 25 e düşürülünce de kuyruklar oluşmaya başladı.

Teleferiğin yolcu taşıdığı bölgelerde ki - kendin pişir kendin ye - türü lokantalarda da Arapların olduğu dönemlerde içki servisi yapılmıyor. Başbakan Uludağda ki çarpık yapılaşmaya önlem alınması gerektiğini söyleyince Bursalı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir öneri getirmiş. Uludağda 3. bir bölge oluşturulsun ve Osmanlı mimarisine uygun oteller yapılsın..

İstanbul'da da durum her geçen gün biraz daha vahimleşiyor. Bazı otellerde sadece turistlere içki veriliyor, süresi dolan içki ruhsatları gerekçe gösterilmeksizin iptal ediliyor. Daha önce işletmecilere kiraya verilen tarihi ve turistik değer taşıyan bir çok tesis belediyenin Bel-Tur şirketine devredildi.
Hatırlarsanız ilk örnek , TURİNG in işlettiği ve yabancıların da rağbet ettiği Yıldız Parkı Köşkleri ve Çamlıca gibi değerli bölgelerin belediye'ye devredilmesi oldu. İlk icraatları da şarapla pişirilen etlerin ve içkinin kaldırılmasıydı. Müşteri portföyü değişti. Şimdilerde toplu tarikat gezilerine sahne oluyor bu yerler..

Tarihi Moda İskelesi 1917 de Mimar Vedat Tek tarafından yapıldı. 2000 ' de Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Türkiye Deniz Ticaret Odası Başkanlığı'nın ortak projesi ile restore edildi. Ancak İstanbul Denizcilik İşletmeleri'nin İDO' ya devriyle, tarihi iskele de önce İDO'ya ardından da Bel-Tur'a devredildi. İlk iş olarakta alkol yasaklandı...

Efendim Bel-Tur bir belediye işletmesi olduğundan içki satışı yapamazmış. Onlarda doğal olarak kanunları uyguluyorlarmış. Bel-Tur olmak zorunda mı? Bel-Tur'un büfelerinde sattıklarını almak zorunda mıyız? Belli grupların malını satması çok mu demokratik?

Deniz Kızı restaurant ta kurbanlardan biri. İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu yasayı savunmuş ; 14 yıl önce İBB tesislerine Halkın girişi yasaktı. Şimdi Alkol satılmıyor deniliyor. Satmıyoruz ne olacak? İçki yasağı türban yasağının yanında basit kalır.

Yani misilleme yapıyor arkadaşlar..

Başbakanın Belediye Başkanı olduğu dönemlerde başlattığı sosyal tesislerde ki içki yasağı Bel-Tur kanalıyla yayılıyor..Belediye'ye devredilen tesisler restorasyon, tamirat ve benzeri gerekçelerle tahliye ettiriliyor. Ardından da Bel-Tur'a verilerek içki yasağı başlatılıyor. Bu tesislerin restorasyonunu da Nas inşaat yapıyor.. Nas İnşaat kim mi?

Florya Akvaryum, Taksim Talimhane'de yapılan katlı otopark, Yedi Tünel Yedi Tepe Projesi'nin Kağıthane Tüneli İnşaatı gibi İBB'nin devam eden önemli projelerinin müteahhidi . Bu firmayı da araştırıp burada yazacağım.


Belediyeye ait içki yasağı olan işletmeler'e bir göz atalım

* Feshane

* Küçük Çamlıca Korusu (Sofa, Topkapı ve Cihannüma Köşkleri)

* Paşa Limanı Kafeterya

* Yıldız Korusu (Malta ve Çadır Köşkü)

* Emirgan Korusu (Pembe Köşk ve Sarı Köşk)

* Kartal Kültür Merkezi

* Bosphorus Garden (Emirgan)

* Çubuklu Korusu (Hidiv Kasrı)

* Tarihi Moda İskelesi..


Alkol yasaklarına verilen tepkiyi sanmasınlar ki çok alkol tükettiğimiz için.. Ya da alkol, olmazsa olmazımız olduğu için.. Biz diyoruz ki gelin dini siyasete alet etmeyin.. Allah ile aldatmayın.. Dürüst, vicdanlı ve insaflı olun...

Kaynak:

Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..