Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşam Koçları ne kadar güvenilir?

Yaşam Koçları ne kadar güvenilir?
 

Koçluk görüşmesinde en önemli detaylardan birisi koçunuza karşı dürüst ve açık olmanız çünkü çoğu zaman gizlediğiniz ya da söylemek istemediğiniz detaylar koçluk almaya geldiğiniz konunun çözümündeki temel taşlardan birisini oluşturuyor. Peki ne kadar dürüst olabilirsiniz koçunuza karşı, diğer taraftan o size ne kadar dürüst? İkinci sorunun cevabını önce vereceğim; yaşam koçunuzun size dürüst olduğundan ve size tamamıyla güvendiğinden emin olabilirsiniz, bunu seanslara katıldıkça zamanla net olarak görecek ya da hissedeceksiniz.

Yaşam koçunuza dürüst olamıyorsanız burada bir güven sorunundan bahsedebiliriz. Çoğu zaman çevresindeki insanlara güven konusunda sıkıntı çeken danışan bunu koçunada yansıtabiliyor. Danışan tarafından bakıldığında bu normal durum çünkü hiç tanımadığı bir kişiye (uzman dahi olsa) hayatıyla ilgili (belkide daha önce hiç kimseye anlatmadığı) pek çok detayı anlatacak. Diğer taraftan yani koç tarafından baktığımızda da koçluk görüşmesinde danışanın koça karşı tamamıyla güven duyması ve açık olması seansın başarısı açısından önemli bir detay. 

Dünyada koçluk faaliyetlerini düzenleyen ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) ve IAC (Uluslararası Koçluk Derneği) gibi uluslararası kurallara bağlı iki büyük oluşum bulunmakta ve Türkiye'de bu organizasyonların yetkilendirdiği koçluk okulları. Bu okullardan mezun olan koçlar bu iki organizasyonun etik kurallarına bağlı kalmakla yükümlü ve buna bağlı yaptırımlar da mevcut.

ICF Etik Kuralları : http://www.icfturkey.org/index.php/icf-hakknda/etik-ve-duezenleme/icf-etik-kurallar

IAC Etik Kuralları: http://www.certifiedcoach.org/index.php/get_certified/code_of_ethics2/

Koçlarınızın bu organizasyonlardan birine bağlı olması ona güvenmeniz için bir adım olabilir diye düşünüyorum. Bu kurallarda göreceğiniz ana konulardan birisi de gizlilik. Basit cümlelerle ifade etmek gerekirse koçunuz ile görüştüğünüz her şey sadece ve sadece ikinizin arasına kalıyor. 

Yukarıdaki durumları ve kazanacaklarınızı gözönüne aldığınızda dürüst olmanızın size getirileri, çoğu zaman kaybedeceğinizi düşündüğünüz şeylerden çok çok daha fazla olacaktır...

Sevgiyle kalın...


izmir , 2013

www.bahadircesur.com

 
Toplam blog
: 20
: 532
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) onaylı profesyonel yaşam koçu sertifikasına, Uluslararası Koçlu..