Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşam koçu

Yaşam koçu
 

Hep merak etmişimdir yaşam koçu nedir? Kimlere gereklidir. Arkadaşlarım topluca bir bayan olmamdan dolayı bana koç gibi kadınsın der !...Biliyorum ki yaşam koçu denen şey böyle bir şey değil.

Okuyorum sağda solda belki sporcular yada sanatçılar için olsa anlarım o işin içinde ticari bir takım kaygılar var. Ama bizim gibi sade vatandaşlara? Bana ne öğütleyebilirler ki ? Siz kendi potansiyelinizi bilmiyor ve kullanamıyorsanız size yabancı biri nasıl yardımcı olabilir ki? Tavsiye ve telkinle insanın duyguları değişebilir mi ya da hayata bakışı? Küçükcük bir kızkenden bu zamana kadar geçen süreçteki yaşadığınız olaylar, edinimlerinizin, ailenizin, çevrenizin bu gün de eşiniz ve onun ailesinin sizi içine aldığı çemberin dışına çıkmak bu kadar kolay mı ki?

Hepimizin hayalleri var bazılarımız cesaret gösterip hayallerinin peşinden koşar bazılarımızda hayatı geldiği gibi yaşamayı tercih eder. Bu en asgari seviyede sorumluluk almak isteğindendir.

Geçmişe kalın bir çizgi çekip hayata farklı gözlerle bakmaya başlamaya, alışkanlıklarınızı değiştirmeye, farklı uğraşılar edinmeye ve bunları da size, hayatınıza, iç dünyanıza yabancı birinden tavsiyeler alarak yapmaya hazırmısınız?

Bence yaşam koçu denen biri varsa o siz olmalısınız, siz kendiniz!...

Çok büyük adımlar atamasanız da küçük küçük detaylarla hayatınızı anlamlandırmak ancak sizin elinizdedir.

Başınızı iki elinizin arasına alıp düşünmeye başlayabilirsiniz mesela. Mutlu musunuz ya da hayatınızda duygusal anlamda neyin eksikliğini yaşıyorsunuz. Bunun için yeterince emek harcadınız mı? Eğer bu gücü kendinizde bulamıyorsanız.Kendinizi sevip sevmediğinizi düşünün. İnsanın kendi kendini sevmesi ve hoşnut olması kadar motive edici birşey yoktur hayatta.

Kişisel bakımınıza özen gösterin. Mis kokulu köpük banyoları yapın, kremlenin, kendinizi şımartın, çok fazla sosyal içeriği olmasa da hoşlanacağınız tarzda sizi yormayacak hafif, eğlenceli bir kitap okuyun. Güzel bir film izleyin, kendinize zaman ayırın. Bu kadarcık bencilliğin kimseye zararı dokunmaz değil mi?

Göreceksiniz moraliniz yüksek olunca hayatta karşılaştığınız engeller size daha aşılır gelecek, daha başarılı olacaksınız. Bu engelleri aştığınızı gördükçe kendinizi daha bir güçlü hissedecek alındığınız, kırıldığınız insanlarda size daha tahammül edilebilir gözükecektir.

Tabii ki bu konunun uzmanları ne der bilemem. Tavsiyelerimi de iyi niyetli bir dostunuzun sohbeti olarak değerlendirmenizi rica ederim.

Her zaman mutlu ve umutlu olmanız dileğiyle.
 
Toplam blog
: 92
: 830
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Biraz kül, biraz duman o benim işte... Öyle dedim diye olayı arabeske bağladığımı sanmayın çabuk sön..