- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yayla çorbası
Yayla çorbası veya diğer adı yoğurt çorbası kışın sıcak içilen yazın soğuk içilen soğuk çorba çeşitlerindendir. Yoğurttan yapıldığı için protein değeri oldukça yüksek ve ferahlatıcı bir çorbadır.
Çorba hastalar için gerçekten şifadır, hastalanınca yemek yiyemediğinizde her öğünde 2 tabak çorba içip öğününüzü çorbanın yanında kahvaltılık malzemeler ve turşuyla tamamlayınca vücudunuzdaki olumlu enerji değişimini hemen fark edeceksiniz ve vücut direnciniz artacaktır.
Malzemeler:
2 litre su
1 yemek tabağı dolusu yoğurt
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı veya 2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
Arzu edilirse 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Çukur bir kapta un, yumurta, yoğurt el blendırı ile iyice çırpılır. Pirinç çorbaya konulmadan önce küçük tavada iyice haşlanır.
2 litre su kaynatılır ve kaynayan sudan 2-3 kepçe bir kaç seferde alınarak çırptığımız yoğurt karışımına dökülür ve karıştırılır amaç yoğurdumuz kesilmesin. Bu karışım 2 litre suyun içine atılır ve karıştıra karıştıra çorba pişirilirken içine yağ, tuz, pirinç ve kuru nane de atılır. Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir.
Bu arada arzu edilirse tereyağı ve içinde kırmızı toz biber ısıtılarak çorbanın üzerine sonradan ilave edilir.
Afiyet olsun.