Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

06 Haziran '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Yaz Akşamlarında Bahçe

Yaz Akşamlarında Bahçe

Yaz mevsimi tüm çoksusuyla, tüm renkliliği ile, tüm enerjisi ile devam ediyor. Gündüz sıcaklığı insanların aktivitelerini azaltmasına sebep olsa da akşam sıcaklıkları insanları hareketlendirmeye başladı. Haliyle açık alanda vakit geçirmeler arttı. Özellikle davetler, etkinlikler, doğum günleri, kutlamalar, partiler bahçelerde yapılmaya başlanıldı. Bu zamanda bahçelerin önemi bir kez daha arttı. Bu önem ancak bakımlı ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde olursa  güzel olur. Haydi gelin adım adım yaz akşamlarını bahçede doya doya geçirmek için önceden yapılması gereken işleri birlikte yapalım!!!

Öncelikle her bahçenin büyüklüğü tasarımı ve bulunduğu yerin iklimi farklıdır. Bu farklılıklar bilindiğinde daha doğru ön hazırlık çalışması yapılır.

Yaz akşamlarını bahçede geçirmek için temiz bir bahçeye ihtiyaç vardır. Temizlik bahçenin kaba temizliğidir, bitkilerin temizliğidir, bitki zararlıların olmamasıdır.

Akşamları aydınlatma çok önemlidir. Bahçeyi hangi amaçla kullanacaksınız; aydınlatmanızın adetini, cinsini ve türünü belirleyin.

Aydınlatmalar; bahçenin her tarafını kullanabileceğinize olanak vermelidir. Tehlikeli ve sakıncalı (elektrik dolapları, su depoları, vanalar, kuyu…gibi) bölümlerde uyarıcı aydınlatmalar kullanılmalıdır.

Küçük bir bahçeniz var ise yine bahçe için kullanılan bahçe mumlarını kullanarak da farklı bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu mumlar korunaklı olup bahçenizi çekici ve gizemli kılacaktır.

Bahçede yapacağınız herhangi bir etkinlik (davetler, doğum günleri, kutlamalar, partiler) amaca hitap etmelidir. Doğum günleri kaç kişilik olacak, konsepti neye hitap edecek, yada nasıl bir kutlama yapılacak kutlamanın amacı ve önemi ne olacak, ne kadar sürecek…. gibi soruları cevaplandırabilecek türde olmalıdır.

Yapacağınız davetlerde kullanacağınız aksesuarlarda çok önemlidir. Bahçe minderler, mobilyalar, bahçe heykelcikleri…..gibi detaylar etkinliğinize hareket katacaktır.

Bazı yerlerde yaz akşamları serin olabilir. Bahçenizin herhangi bir yerinde konumlandırdığınız bahçe şallarını bulundurmayı ihmal etmeyin.

Müziksiz olmaz diyenlerdesiniz Bahçenize tam donanımlı müzik sistemi kurun. Bahçeye koyacağınız müzik sistemi bahçenizi hareketli, canlı, keyifli bir hale getirecektir. Yada müzik aletleri (piyano, gitar, saz, davul……..) bahçeye taşıyarak farklı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.Canlı canlı vereceğiniz konserlerin  tadını çıkartabilirsiniz.

Bahçenin olmazsa olmazlarından salıncakları her yaştan insan çok sever. Çocuklar için salıncak, büyükler için hamaklar, salıncaklı oturma grupları veya yaşlı bir ağaç dalına monte edilmiş klasik salıncak tipleri davetlilere mutlu anlar yaşatacaktır.

Çiçeklerin büyülü dünyasını bahçenizde yer verin. Yaz akşamlarının renkliliğinin en güzel halini ortaya çıkarmaya yarayan çiçekleri bahçenizin en odak noktalarına, girişlere, oturma birimlerinin yakınlarına dikin. Bırakmış olduğu etkiyi anında fark edeceksiniz.

Çimleriniz yaz boyu bakımlı olmasına dikkat edin. Bakımsız, uzamış, hastalıklı ve çamur birikimli çim alanlarında yaz akşamları keyifsiz geçebilir.

Sulama sistemine dikkat edin. Akşam vereceğiniz davet, etkinlik parti sırasında akşam sulamasının otomatik çalışması davetlilerin ıslanmasına ve etkinlik malzemelerinde ıslanmasına neden olur ve ortaya tatsız durumlar ortaya çıkar.

Bahçenizde havuzunuz var ise ve davetinizi havuz başında yapmak istiyorsanız, havuzunuzu bir gün önceden temizliğini, havalandırılmasını ve ilaçlamasını yapın. Güvenlik önleminizi alın. Akşamın ilerleyen saatlerde havuza girmek isteyenlere havuz mayoları, havlular ve havuz oyuncakları bulundurun. Davetlilerinizin çok hoşuna gidecektir. Özellikle yaz sıcaklığına serinletici bir çözüm olacaktır.

MUTLU, HUZURLU VE SEVGİ DOLU YAZ AKŞAMLARI YAŞAMANIZ DİLEĞİMLE….

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI-Tarım Teknolojisi Öğrencisi

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem/

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..