Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '12

 
Kategori
Kitap
 

Yaz için Kitap önerileri - II

Yaz için Kitap önerileri - II
 

Fransız yazardan kişisel gelişim için okunası bir roman


Yaz  aylarında okumak isteyebileceğiniz  kitap önerilerine devam ediyorum. Yine üç tavsiyem var. Üçü de kişisel gelişim için yazılmış. Her biri okumaktan keyif alacağınız, bir o kadar da kendinize dönüp bakmak isteyeceğiniz türden. Listemiz şöyle;

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer – Laurent Gounelle

Çok yeni çıkan bir kitap. Her hafta tanıtımları gazetelerde yapılıyor. Adından etkilenip aldım. Yazarla ilk kez tanıştım. Oldukça etkileyici bir başlangıcı var. Değersizlik duygusunun, başarısızlığın ve sevgisizliğin intihara sürüklediği genç bir adamın hikayesi. Korkularımızın yaşamımızı nasıl da sığlaştırdığı ve nasıl başa çıkacağımızla ilgili olaylar anlatılıyor. Tecrübeli bir psikiyatristin talimatları ile genç adam, bambaşka biri oluyor. Aslında öğretmen ve öğrenci ilişkisi. Sorgusuz kabullenme ve teslimiyet üzerine bir kitap. Kitabın ilk bölümünü daha çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. İkinci bölümde ise, ektiklerini biçme, başarı öyküsü, adeta bir dedeltiflik motifleri ile işlenmiş. Roman, Türk insanının yabancı olmadığı türde süprizlerle sona eriyor. Kitap Pegasus Yayınları’ndan çıktı.

Dingin Savaşçı – Dan Millman

Oldukça eskiden yayınlanmış bir kitap. Yine kişisel gelişim ile ilgili. Benim favorim diyebilirim. Dan Millman, kendi yaşamından kesitlerle anlatıyor. Çok genç bir jimnastikçinin uluslararası başarılar elde etmesi, kendini arayışlarına cevap vermemektedir. Gördüğü rüyalar, kendisini tanıma yolunda dev adımlar atmasına yardım edecek öğretmeniyle karşılaşmasına vesile olur. Bu tanışma sonrası zorlu bir Benlik mücadelesi başlar. Kitap, bilmenin hiçbir şey, uygulamanın herşey olduğunu anlatıyor. Gerçek anlamda beden, ruh ve zihin uyumunun önemini ustaca yönlendirmelerle anlatıyor. ...Ötesi Yayıncılık’tan.

Meraklılar – Richard Bach

Ve bu son kitap da benim favori yazarımdan. Geçen yıl yayınlandı. Martı ve Mavi Tüy’ün yazarından. “İçinde kötülük,savaş ve suç barındırmayan yeni bir kültür filizlenirse, diye düşündüm bulunduğum yerden ayrılırken, ne olur?” diye soruyor Richar Bach ve devam ediyor sormaya “ en karanlık yanlışları değil de en yüce doğruları seçtiğimiz bir dünyada yaşamak nasıl bir his olurdu, sürekli birbirimizi aşağı çekmek yerine yüceltmeye çalışsaydık?”. Dağgelinciklerinin düşündüren öyküleri, April Yayıncılık’tan.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..