Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Haftasonu
 

Yaz mevsiminde 1 pazar günüm

Bir pazar sabahı erkenden uykumdan feragat edip kalktım. Nomal şartlarda kesseler uyanmam çünkü bir pazar uykum var. Aceleyle üzerimi giyip çıktım evden. İlk gelen dolmuşa atladım, doğru bostancı. Sokaklar sessiz herkes hala uyuyor, trafik desen hiç yok. Keşke her sabah böle olsa trafik sorunu olmasa, önceden randevulaştığım arkadaşım bekliyo istasyonda, buluştuk. Önemli bir ayrıntı : yanınızda muhakkak anlaştığınız ve sevdiğiniz bir arkadaşınızla yada grup gidiniz :)....ve trenin gelmesini bekledik.ve sonunda trenimizde geldi.bindik fazla kişi yoktu çünkü 2 veya 3. duraktan binmiştik az sonra , sabahın erken saati olmasına karşın insanlarda gelmeye başladı.varacağımız yer 2 saat felan sürüyor ama o tren yolculuğu bile değiyo.tıkır tıkır bi süre sonra ninni gibi geliyo o sesler kulağa.

Ve 2 saat sonrası geldik.evet .. sapanca , geldiğimiz yer o sessiz ve sakinliği ile sapanca. sokaklar gene sessiz sakin sadece kuş cıvıltıları tertemiz hava, söğüt ve çınar ağaçları ayrı bi serinlik veriyor.kısa bir yürüyüşten sonra , rutin olarak geldiğimiz mekana geliyoruz.tam gölün kenarında bahçeli nezih bir mekan ..hemen bahçedeki masamızı ayarlayıp kahvaltı için yemeklerimizi alıyoruz ve başlıyoruz ..tam 3-4 saat süren bir kahvaltı keyfi .ortalık hala sessiz manzara harika ve biz keyifle kahvaltımızı ediyoruz... kahvaltı bitimi göl etrafında kısa turlar , hele o görkemli söğüt ağaçlarının gölgesinde oturup çay içmek sohbet etmek daha bi zevkli..daha sonra insanlar dışarı çıkmaya başlıyor ama genede etrafta sakinlik havası var.herkes bi şekilde kafasını dağıtıyor ...gölün kıyısında olupda ayaklarımızı sokmamak olmaz o saf suya ..vakit okadar çabuk geçiyorki burda keşke hiç dönmesem de burda yaşam diyor insan içinden.her geldiğimizde bende öyle diyorum çünkü..

Akşama doğru artık dönüş vakti yaklaşınca yola koyuluyoruz , daha uğrancak yerler var gün bitmeden.bu kez dolmuşla izmite geliyoruz .orda da kısa bir sahil yürüyüşünden sonra akşam yemeği için gene rutin geldiğimiz mekana geliyoruz. temiz hava ve sakinlik hala sürüyor, deniz havası bu kez ..izmit garının altında gene nezih bir mekan, harika bi salatası var buraya sırf onun için geliyoruz.detaylar var ama akşam oluyor yavaş yavaş , gene yola koyuluyoruz .. gene trendeyiz.akşam yorgunluğu çökmüş iyice ama tatlı bir yorgunluk.trende azcık uyumak iyi geliyor doğrusu.trenden akşam güneşin batışını izlemek de çok keyifli , yavaş yavaş uğrayacağımız son yere geliyoruz. evettt , gün tamamen batmadan yetiştik mekana ., bostancı sahilinden adalara karşı akşam çayımızı da içiyoruz, günü burdan batırmak daha güzel , o manzarayı eminimki gördünüz ama görmeyenlere tavsiye ederim.istanbulun o karmaşasına geldik fakat burası başka yerlere nispeten daha sakin.

Veee artık eve dönme vakti geldi .belki abarttığımı düşebilirsiniz ama 1 gün dahi olsa istanbulun o bunaltıcı trafiği ve yoğunluğundan kaçıp kurtulmak çok güzel.haftaya daha rahat başlıyorsunuz, sakin bi halde .biz bunu yazları sık sık yapıyoruz ..tavsiye ederim ..
 
Toplam blog
: 22
: 866
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

Tesadüf eseri bu siteyi buldum, çok da memnun oldum. Sanırım ben daha çok okumak için burdayım, a..