Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Eğitim
 

Yaz okullarında neden il-ilçe gezileri yapılmaz?

Yaz okullarında neden il-ilçe gezileri yapılmaz?
 

Yaz okulu deyince genelde akla şu tanım gelir: Okullar kapanmıştır. Çocuk haftanın her günü ya da belli günlerinde; başta spor dalları olmak üzere, resim, tiyatro, müzik aleti çalabilme yeteneklerini geliştirici kurslara gönderilir. Ne şanslıyız ki, bu kursların arasına fen-bilim merkezleri de eklendi.

Peki, neden bu yaz okulları SADECE şehrimizi, ilimizi, beldemizi tanımaya yönelik kurslar olmaz?

Nereden geldi aklıma bu fikir?

Gazetelerimi okurken gözüme çarpan haberleri keserim. Bu haberleri ve bu haber konusunda düşüncelerimi siz sevgili MB yazarları ve okuyucuları ile paylaşmak için.

Geçtiğimiz günlerde ‘Buldanlı öğrenciler yaz okulunda ilçelerini öğrendi ‘ başlıklı bir haber kesmişim.

Haberin detaylarına http://www.cekulvakfi.org.tr/icerik/haberDetay.asp?ID=796 adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu projeyi akıl edip, gelişmesine ve gerçekleşmesine yardımcı olan Denizli Valiliğine, Buldan Kaymakamlığına ve Çekül Vakfı’na buradan KOCAMAN bir alkış!

Şimdi gelelim yazımın başlığına. Pek çoğumuz yaşadığımız ili, ilçeyi, beldeyi gezmeyi hep sonraya bırakırız. Nasıl olsa orada yaşıyoruzdur ve önümüzde uzuuun bir vakit vardır. Mesela ben. Üniversite yıllarına kadar Mersin’de yaşamış biri olarak Cennet-Cehennem Mağarasını yıllar sonra ziyarete gittim. Yani o şehirden ayrılınca!

Okul gezilerinde ya pikniğe ya da müzelere gidilirdi. Çok şükür ki (belki o yıllardan kalma bir alışkanlık) gittiğim şehirlerde ilk önce müzelere giderim.

Hadi biz anne-babalar çeşitli sebeplerle şehrimizi gezemiyor, çocuklarımıza gezdiremiyoruz. Bari bizim adımıza çocuklarımıza yaşadıkları şehrin tarihi zenginliklerinin, doğa güzelliklerinin, turistik yerlerinin farkına erken yaşta varmaları için ‘ŞEHRİ GEZDİREN YAZ OKULLARI ‘ olsun.

Hatta biz anne-babalarda bu okullara kendi kaydımızı yaptıralımJ

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..