Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz sezonunda yeni yapımlar geliyor !

Yaz sezonunda yeni yapımlar geliyor !
 

Haziran'ın sonuna geldik.. Kış döneminin dizileri ve programları ya sezon finali ya da direk final yaptı.. Haliyle yerine yeni yapımlar getirmek gerekir.. E bizim kanallarımız boş durur mu hiç.. Durmaaazz.. Dolayısıyla hemen yeni yeni dizi ve programlar getiriyorlar.. Gelin bunlara bir bakalım :

ATV :

ALDIRMA GÖNÜL : Şahin Irmak , Tülin Özen ve Ulvi Alacakaptan'ın başrolünde olduğu , Atv'nin yeni iddialı dizisi..Dizinin konusu ise :

Mahir, bir kargo şirketinde kamyon şoförüdür. Gönül ile evlidir. Kayınpederi   Cabbar ve onun yarım akıllı kızı Nefise ile aynı evde yaşamak zorunda kalır. Cabbar'la Mahir'i yakınlaştırmaya çalışan Gönül'ün boşuna çabaları, Mahir'in Cabbar'ın baskısından kurtulmak için bulduğu umutsuz çareler... Mahir'in yakın arkadaşları Hayati, Muzo ve Şahin'in iş ve aşk hayatlarındaki çalkantılar... Nefise'nin ünlü olma hayalleri uğruna başına gelen komik olaylar...
 
Dizi 4 Temmuz'da başlıyor..
 
DOKSANLAR : Birol Güven ve MİNT Yapım yapımcılığında ATV'nin bir diğer yeni yapımı Doksanlar.. Deniz Oral , Renan Bilek , Ümit Erdim , Açelya Akkoyun , Arif Erkin gibi ünlü isimleri barındıran yapım , TRT1'deki Seksenler'in devamıymış gibi gözükse de aslında öyle bir durum yok.. Sadece hatırlatıcı ve gülümsetici işlevleri aynı.. Ha bir de dönem dizileri olmaları..
 
Dizi geçtiğimiz çarşamba başladı ve reyting sıralamasında 1.olarak çok önemli bir başarı sağladı.. Çarşamba günlerinin vazgeçilmezi olacak gibi duruyor..
 
KAPANMADAN KAZAN : Murat Serezli'nin sunduğu yepyeni bir yarışma..

KAPANMADAN KAZAN’da bilgi, zamana; zaman ise birbirinden değerli ödüllere dönüşüyor. İki kişilik takımların yarışacağı programda , bir yarışmacı soruları cevaplarken, partneri ödülleri toplayacak. Her doğru cevap zaman kazandıracak , kapılar ardına kadar açılacak. Diğer yarışmacı bu süre içinde toplayabildiği ödüllerle kapıdan çıkabilirse kazanacak!

Bu yarışmada ödül bol, zaman az!

Bu yarışmada kazanmanın formülü basit: BİLGİ + HIZ…

STAR :

BENİM HALA UMUDUM VAR :  Berk Oktay , Gizem Karaca ve Şükrü Özyıldız'ın başrollerinde oynadığı yeni dizinin konusu ise ; İstanbul'un gösterişsiz semtlerinden birinde , annesi , kız kardeşi , üvey babası ve üvey babasının çocuklarıyla birlikte yaşayan , 23 yaşındaki Umut ‘un (Gizem Karaca) hikayesi konu ediliyor.  

Ozan (Şükrü Özyıldız) ve Hakan (Berk Oktay) ile yolları kesişen Umut’un hayatı o güne kadar sadece tiyatro sahnesinde tanıdığı , filmlerde gördüğü bir duyguyla , aşkla tanışınca baştan ayağa değişecektir..

1 Temmuz Pazartesi başlıyor..

ÇILGIN TEYZELER : Star'ın yeni ve ilginç yarışması Çılgın Teyzeler'de dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacak çok ilginç bir format izleyiciyle buluşuyor. Star TV, yarışmaya yapılan dört bin başvurunun değerlendirilmesinin ardından seçilen 6 çılgın teyzeyi dünya turuna çıkarıyor.

Teyzeler’in maceraları kaçmaz!
“Çılgın Teyzeler” bitmek tükenmek bilmeyen enerjileriyle herkesi kendilerine hayran bırakacak. 50 yaş üstü 6 genç kız hem yarışacaklar hem de maceradan maceraya koşacaklar. Bu fantastik seyahatte adeta ikinci baharlarını yaşayacaklar. Hindistan'da Hint dansı öğrenecekler, Arjantin'de tango! Tayland'da thai masajı yapıp Güney Afrika'da kabilelere Türk kültürünü tanıtacaklar..

Anlayacağınız gibi yine absürd bir programla karşı karşıyayız.. Bakalım ne tepkiler alacak..

Program 1 Temmuz'dan itibaren hafta içi hergün yayınlanacak..

YAP BAKALIM : Melike Emiroğlu ve Hande Katipoğlu'nun sunduğu yeni bir yarışma.. Sizi bir barda , bir yolda , bir cafede buluyorlar ve eğer sizde kabul ederseniz 3 etaplı bir oyun oynuyorlar.. Bakalım tutacak mı göreceğiz..

5 Temmuz Cuma günü başlıyor..

ÇOCUK OYUNCAĞI : Bir tür çocuk yarışması.. Tatlı tatlı yavrucaklar yarışıyor..Aileleri onlarla ilgili tahminleriyle ödülller kazanıyor..

Başlangıç tarihi henüz belli değil..

BASTON TAKIMI : Star'ın absürd yeni yapımlarından biri daha.. Bu bir tür şaka programı.. Yani kanalın sloganıyla ''Yaşlıların Gençlerden İntikamı''..Yaklaşık 30 ülkede yayınlanan programın Türkiye versiyonu için yaşlılarımız yollara çıkıyor ve ne kadar çok gence sataşırlarsa o kadar mutlu oluyor!
Yaşlılarımız oldukça yaramaz. Kendilerinden beklenmeyecek davranışlar sergiliyor, ağıza alınmayacak sözler kullanıyorlar. Gençler hiç şüphelenmeden her isteneni yapıyor!.

3 Temmuz Çarşamba başlıyor..

KANALD :

GÜNEŞİ BEKLERKEN : Başrollerinde Emre Kınay , Hande Doğandemir ve Gökçe Yanardağ var..Dizide mütevazı yaşamlarını bırakıp İstanbul’a gelmek zorunda kalan bir anne- kızın, yeni hayatlarında başlarına gelenler konu ediliyor. Dizide; saklanan sırlar, karşılıksız aşklar, hain tuzaklar, hayal kırıklıkları ve beklenmedik yakınlaşmalar öne çıkıyor. Güçlü senaryosu ve genç kadrosu ile ekrana farklı ve taptaze bir soluk getirecek dizinin yapımını D Productions, yapımcılığını E. Ayşe Durmaz üstlenirken, yönetmenliğini Altan Dönmez’in yapıyor,.. Senaryosunu ise Gökhan Horzum, Ayşin Akbulut, Deniz Dargı ve Cüneyt Bolak kaleme alıyor..

2 Temmuz'da başlıyor..

GÜZEL ÇİRKİN : Başrollerinde Ali Sunal ve Naz Elmas var.. Aslında bildiğimiz polisiye hikaye.. Bir erkek bir de kadının aralarında geçen rekabet ve zamanla olacak yakınlaşmalar ..Dizinin konusu ise ; Murat (Ali Sunal) cinayet masasında komiserdir. Sert görünür ama aslında hayata alaycı bakan bir yanı vardır. İşi dışındaki şeyleri pek ciddiye almaz. Anlattığı hikayelerle, arada sırada mırıldandığı türkülerle, karizmatik hareketleriyle, girdiği her ortamda insanların ilgisini çeker. Artık onun gibi polislerin neslinin tükendiğini söyleyenlere gülüp geçer. Ona göre “Her horoz kendi çöplüğünde öter.”
 
Nazlı (Naz Elmas), eğitimini birinciliklerle, takdirnamelerle tamamlamış, yurtdışında eğitim almış genç bir komiserdir. İyi eğitimli, üstelik zengin bir aileden gelen bir kızın polislikteki ısrarı çoğu için bir merak unsurudur. Kendisi için düşünülen, sicilinde güzel duracak makamları reddeder ve sıradan bir komiser gibi sahada görev almak ister. En büyük hayali cinayet masasında çalışmaktır.
 
Birbirlerini gördükleri anda anlaşamayacaklarını anlayan Murat ve Nazlı, şube müdüründen birlikte çalışacaklarını öğrenirler. Murat’a göre bu imkansızdır.
 
Bu ukala, yeni yetme okul çocuğu ona sadece ayak bağı olacaktır. Nazlı için de durum pek farklı değildir. Bu kaba saba, karşısındakiyle nasıl konuşacağını bile bilmeyen, ayrımcı adamla çalışması mümkün değildir. Murat, Nazlı’ya her baktığında için için gülmektedir. Onun İstanbul’un bu en civcivli bölgesinde birkaç günden fazla dayanamayacağını düşünmektedir. Tek yapması gereken sabretmektedir. Nasıl olsa Nazlı kısa süre sonra ağlayarak bir masa başı görevine geçmek isteyecektir. Siyah ve beyaz kadar birbirine zıt bu iki polisin uzlaşabildikleri tek nokta vardır. Her cinayeti çözmek, katilleri yakalamak ve dosyayı kapatmak. Bunun için de bir şekilde beraber çalışmayı öğrenmek zorundadırlar.

1 Temmuz'da başlıyor..

KAPIŞ KAPIŞ : Sinan Çalışkanoğlu'nun sunduğu ödüllerinde ''uçak'' dahi olan yeni yarışma..

Soruyu bil, hızlı ol, ödülleri de “Kapış Kapış”  götür!
“Kapış Kapış”, iki kişilik takımların yarıştığı, soruları doğru bilen, hızlı olan ve hem zamanını hem de becerisini doğru kullanan takımın yüzlerce çeşit ödül kazanabileceği, eğlence dolu bir yarışma programı...
 
Ödüller arasında uçak bile var!
Eğlenceli sorular eşliğinde, sürpriz etaplı oyunların oynanacağı yarışmada, ödül mağazasındaki; uçaktan otomobile, tekneden motosiklete, pırlanta setinden beyaz eşyaya, plazmadan ginger’a, karavandan tablet bilgisayara kadar yüzlerce hediye yarışmacıların olacak. Hem de bedavaya!..

Yayın günü henüz belli değil..

REKORLAR DÜNYASI : Sunuculuğunu Yalan Dünya'dan tanıdığımız , insanın ağzını yüzünü mıncırmak istediği tatlı kadın Gupse Özay yapıyor.. Çok doğru bir tercih..Programın formatı aslında bildiğimiz format.. Çeşitli ülkelerden gelen rekortmenler gösterilerini sergiliyor.. Daha önce buna tıpa tıp benzeyen bir programı eskilerin Kanal 1'inde yenilerin Bloomberg HT'sinde Pınar Altuğ sunmuştu..Yalnız programın şöyle bir farkı var ki :  İnsanlara rekorlarını denemelerini ve Guiness Rekorlar kitabına girme şansını veriyorlar.. İlginç !

Yayın günü henüz belli değil..

TUHAF TAKSİ :  Programın sunuculuğunu  “Kuzey Güney” dizisindeki, ”Taksici Yunus” karakteriyle büyük sempati toplayan Abdurrahman Yunusoğlu yapıyor... Programın formatı daha önce İlhan Mansız'ın ATV'de sunduğu Para Taksi programının formatının neredeyse aynısı.. Taksiye binen insanlara sorular soruluyor ve görevler veriliyor..5.000 TL para ödülü var..

Program geçtiğimiz hafta başladı ve reyting sıralamasında 3. olarak çok büyük bir başarı sağladı..

Gördüğünüz gibi sayılmayacak kadar program ve dizi geliyor.. Yaz sıcaklarında ve ramazan mahmurluğunda gene kitleneceğiz ekran başına öyle görülüyor..

Hoşgeldin yaz... Hoşgeldin aptal kutusunun yeni oyuncakları..!

koldasanil@gmail.com

facebook.com/anilkoldas

twitter.com/anilkoldas

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..