Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yaza Formda Girmenin İncelikleri

Yaza Formda Girmenin İncelikleri
 

Yaz mevsiminin başladığı aylarda; özellikle bayanların en çok üzerinde durduğu ve önem verdiği konulardan birisi de yaza formda girebilme konusudur. Bu nedenle yazdan önce başlayan diyetler, sıkı egzersiz programları, yürüyüşler, çeşitli operasyonlar gibi birçok farklı yönteme başvurulur. Ancak yaza formda girmek için nisan veya mayıs aylarında değil bulunduğumuz ay olan kasımdan itibaren önemli bir çalışma gerektirir.

Yaza fit ve formda bir görüntü ile girebilmek için dikkat edilmesi gereken şeyler elbette var. Peki, yaz mevsiminde ince ve fit bir görünüme sahip olmanın yolları neler? İşte tüm ayrıntıları ile yaza formda girmenin incelikleri;

1) Öğün Sayısını Arttırın

Diyet yapanlara da önerilen öğün sayısını arttırmak, yaza formda girmek için uygulanabilecek yöntemlerden birisi. Örneğin; yediğiniz yemeği tam porsiyon yerine, yarıya düşürüp, öğün sayısını arttırmak zayıflamak için etkili bir yöntemdir. Öğün sayısını arttırmak hem metabolizmayı hızlandırır hem de açlık hissini ortadan kaldırır.

2) Bol Su İçin

Su tüketimi her zaman için vücuda son derece faydalı. Diyet yapan kişilere en çok önerilen yöntemlerden birisi de bol su içilmesi. Zayıflamak ve kilo vermek isteyenlerin yapmaları gereken de bol su içmek. Bol su içmek; metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissini arttırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

3) Doğal Beslenin

Zayıflamak ve kilo vermek isteyen, diyet yapan kişilerin bu sürede fast food, hamur işleri ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle, daha doğal ve sağlıklı bir beslenme tercih etmek, formda ve fit bir vücuda sahip olmaya yardımcı olur.

4) Tam Tahıllı Gıdalar Tüketin

Sağlık açısından tam tahıllı gıdaların tüketimi önemlidir. Tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, kepekli ekmek bu gıdalardandır. Bu ekmeklerden tüketmek hem tokluk hissini arttırır hem de zayıflamaya yardımcı olur.

5) Detoks Uygulayın

Vücutta ki kıştan kalma toksinlerden kurtulmak için detoks etkili yiyecekler tüketmek gerekir. Detoks etkili yiyecekler; pancar, kırmızıbiber, domates, limon, elma. Bu yiyecekler toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

6) Düzenli Olarak Egzersiz Yapın

Sağlıklı bir yaşamın en önemli kurallarından birisi de düzenli olarak spor ve egzersiz yapmak. Bu durum zayıflamak ve kilo vermek için de geçerli. Yaza formda bir şekilde girmek için yaz başlamadan önce sıkı bir egzersiz programı uygulayın.

Ve bunları hayatınızda uygulanır bir şekilde yansıtın artık yazın gelmesinden korkmayacaksınız

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..