Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri
 

Yaklaşık 2 haftadır yoğunluktan dolayı blog giremiyordum ancak bugün müsait bir günümüz ve sizlerden gelen soruların neticesinde, 3 adet sağlıklı kilo verme yöntemini sizlere kısa kısa anlatacağım.

Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri

Günümüzde çoğu kişilerin yaşadığı sağlık problemlerinden biri de şişmanlıktır. Hareketsiz kalmak ya da alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması sonucunda oluşur. Vücudumuz besinlerle aldığı enerjinin fazlasını yakamadığı için vücut bunu belirli bölgelerde yağ olarak depolamaya başlar ve sonuç olarak insanlar kilo aldığını fark eder. Günümüzde fast food ürünlerinin artması, fiziksel aktivitenin azalması, teknolojinin gelişmesiyle hayatımızı daha da kolaylaştırdığı için basite kaçmayı tercih ediyoruz. Vücut hareketsiz ve zararlı yiyecekler karşısında kendini serbest bırakıyor ve oluşan yağlar sonucu kilo almamıza neden oluyor. Kilo artışı oldukça birçok kronik hastalığa da yol açmış oluyor. Kalp ve damar hastalıkları, insülin direnci,tip2 diyabet, kolestrol, safra kesesi, böbrek hastalıkları, kas ve iskelet sistemi bozuklukları ve buna benzer daha birçok hastalıkların arttığı görülen olaylar başında yer alır. Bu nedenden dolayı kilo alan insanların en çok merak ettiği nokta sağlıklı zayıflama yöntemleridir. Bizde sizlere sağlıklı zayıflama yöntemlerinden bahsedeceğiz;

                   Bitkisel Zayıflama Yöntemleri:

Bitkiler zayıflama yöntemi için en ideal olan seçeneklerden biridir nedeni ise; mevsimlerin insan vücuduna yaptığı etkileri ile insanı hafifletmede ve en önemli olan vücuttan su atılımının hızlandırılması nedeniyle bitkiler oldukça basit uygulamalarla hızlı sonuç veriyor. Peki hangi bitkiler zayıflama için etkili? Kiraz sapı, yeşil çay, kekik, funda yaprağı, biberiye içinde bulundurduğu özellikleriyle vücutta zayıflama etkisi oluşturuyor.

Spor ile Zayıflamak Nasıl Olmalı?

Zayıflamak için tercih edeceğiniz birçok spor çeşidi vardır. Bunun için kendi evinizde bulunan aletlerle ya da günlük hayatta yürüyüşe çıkarak da spor yapabilirsiniz. Bunlar dışında spor merkezlerine giderek istediğiniz şekilde zayıflayabilirsiniz. Fakat bunları kısa bir sürede yaparak hemen istediğiniz kiloya ulaşamazsınız. Spor hafta da 2 ile 3 günü en az 6 ay boyunca yapılmalıdır. Zayıflama da etkili olabilecek ve sıkça yapılan spor türlerini merak ediyorsanız bunlar; pilates, yüzme, yoga, koşu gibi spor türlerini tercih ederek ve çaba sarf ederek sağlıklı bir şekilde istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Bölgesel Zayıflama:

Bölgesel zayıflama, bitkisel ve spor ile zayıflama yöntemlerinden daha da zor bir yöntemdir. Genel olarak değil de vücudunuzun bölge bölge kısımlarından şikayetçi iseniz bölgesel zayıflama yöntemini seçebilirsiniz. Göbek bölgesi ya da kalça bacak gibi bölümlerden rahatsızsanız bölgesel olarak çeşitli yollarla uygulayacağınız egzersiz yöntemleri ve diyet programı ile bölgesel zayıflama yönteminiz etkili olabilir.

 

facebook - instagram - alıntı

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..