Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zayıflamak İçin Sporun Önemi

           Uzun bir aradan sonra tekrardan bir makale kaleme alacak kadar zaman buluyorum. iş dünyasında bir çok şekilde sorularla karşılaştığım zayıflamak için beslenme ve sporun bir biriyle uyumu ve bu uyumun öneminden bahsedeceğim.
 
            Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları birçok insanın hızla kilo almasına sebep olmuştur. Son yıllarda gittikçe artan kötü beslenme; özellikle hazır yiyecek, fastfood tüketimi ve sağlıksız ürünler tüketme kişilerin sağlıksız ve hastalıklı bir şekilde kilo almasına neden olmuştur. Burada sorun yalnız kilo almak değil alınan kilonun hayat standardını düşürmesi ve başka sağlık sorunlarına yol açmasıdır.

            Son zamanlarda televizyonlarda, internette, gazetelerde karşımıza sık sık sağlıklı beslenme ile zayıflama konusunda birçok şey çıkmaktadır. Ayrıca zayıflama da kişiye yardımcı olacak beslenme düzeninin yanında spor da çok önemli bir etkendir. Mutlaka duymuşsunuzdur "kilo aldım ama herkes zayıflamışsın diyor." diyen insanları evet bu insanların ortak özelliği spor yapmalarıdır. Vücuda sağlıklı ve yararlı besinler alıp üzerine bir de düzenli bir şekilde spor yapılırsa vücut sıkılaşır, haliyle daha zayıf bir görüntü ortaya çıkar. Beslenme ve sporun zayıflamayı nasıl etkilediğine bakılırsa;

1. Sağlıklı ve Doğal Beslenmek
            Bu beslenme şekli karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak durulup protein ve sağlıklı yağlar ile beslenmeyi temel alır. Proteinler; yumurta, et, süt, balık vb. yiyeceklerin içinde bolca bulunur. Peki, sağlıklı yağlar nelerdir; tereyağı, zeytinyağı ve kavrulmamış kuruyemişlerden alınan yağ sağlıklı yağlara örnektir.

2. Spor Düzeni Oluşturmak
            Sağlıklı beslenmenin yanına spor getirildiği an değişim kaçınılmazdır. Evet, spor ve başlaması ve devam ettirmesi açısından birçok insana çok gelebilir. Fakat düzenli spor yapan kişilerin vücut ve hayat standartları önemli ölçüde artar. Spor yapmak için bir spor salonuna gitmek şart değildir. Günümüzde telefonlara indirilen çeşitli uygulamalarla evde spor yapmak yaygınlaşmıştır.

3. Sağlıklı Beslenme ve Sporu Rutini Haline Getirmek
            Örneğin diyet belli bir süre için yapılır ve sonra istenen sonuç alınınca bırakılır. Çoğu zaman sonuç alınmadan bırakılır çünkü kilo verme zorunluluğu yüzünden ağır bir şekilde kendi vücudunu aç bırakma şeklinde yapılır. Fakat sağlıklı beslenme bir yaşam biçimidir. Asla aç kalınmaz sadece vücuda zararı olmayan ürünlerle beslenilir. Spor ve sağlıklı beslenmek insanın hayatında su içmek kadar sıradan bir eylem olmalıdır.

4. Su İçmek
            Yukarıda anlatılanların hepsi yapılsa dahi gün içinde vücuda yeterli su alınmazsa vücut mekanizması ciddi bir eksiklik hissedecek ve doğru çalışmayacaktır. 

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..