Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyette Oruç Nasıl Tutulur

Yine sizlerden yoğun bir soru bombardımanı sonrasında kaleme aldığım bir konu " Diyette Oruç Nasıl Tutulur" bildiklerimi, önerdikleri ve tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.

Ramazan ayında dengesiz beslenme sonucunda daha fazla kilo alabiliyoruz bunu önlemek için diyette yapmalıyız peki bu diyet nasıl olmalı. Öncelikle hangi diyeti yapacağımıza karar vermeliyiz. Diyet çeşitlerinden bir tanesine örnek olarak su ve hurma diyetine örnek verecek olursak, su veya hurma diyetinde kişinin çok daha sağlıklı ve kendini daha zinde ve enerjik olduğu görülecektir. Bunun nedeni kişideki antioksidan maddelerin vücudundan uzaklaştırılması ve sindirim sisteminin rahatlamasından kaynaklanır. Fakat sadece diyet yeterli değildir bunun yanında besinlerin en az 21 kere çiğnenmesi, yemekten 21 dakika önce ılık su içilmesi ve sofradan 21. dakikada kalkılması gereklidir.
 
Sahurda hazımsızlığa sebep olmayacak besinler tüketilmeli. Sahurda da susuzluğu önleyici özellikle salatalık tüketilmeli ve sahur ve iftarda genel olarak yulaf yarım yağlı süt kefir yoğurt salata zeytin tüketebiliriz. 

Ramazan boyunca metabolizma hızı yavaşlar ve yaptığımız diyet ile vücudumuzdaki yağların enerji sağlayabilmesi için yakılır. Sindirim rahatsızlıklarına sebebiyet vermemek için aşırı tüketilmemelidir iftarda aşırı besin tüketilmemelidir.
 
Diyet yaparken de aşırılığa kaçılmamalıdır. Çünkü her şeyin azı karar çoğu zarardır. Eğer aşırı bir diyet uygularsak bazı organlarımız büyük derece hasar görür
                   
BEYİN
Aşırı karbondioksit kaybı beyindeki serotonin maddesini etkiler. Bu da hafıza kaybına sebep olabilir. Daha da ilerisi zeka kaybı ve beynin doğru karar verme yetisi bozulur.
                 
KAS
Yeterince protein almadığımız takdirde kaslarımızda zayıflama oluşur.
                 
KALP
Tansiyon yükselir ve yağ kaybı ile kaslarda güçsüzleşir ve diyet ani bırakıldığı an şok etkisi ile alınan kiloları vermek çok zordur.
                 
KAN
Demir azalacağından Anemi, Hemoglobin bozuklukları görülebilir. Sonucunda ise halsizlik olur.
                 
CİLT 
Vitamin ve mineral kaybı oluşur. Cilt kurur.
                 
SAFRA KESESİ 
Safra kesesinde taş oluşumu görülebilir.
                 
ENERJİ 
 Metabolizma bozuklukları sebze ve meyve diyetlerinde olur ve bu diyetin sonunda tüketilen her besin kilo alımına sebep olur.

 Yapılan her diyetin bir uzman kontrolünde olması gerekir. Yanlış uygulanan bir diyet telafisi  olmayacak sonuçlara sebebiyet verebilir. Doğru ve bilinçli bir şekilde uygulanılan her diyetin sağlığımız açısından çok önemli faydaları olduğunu unutmayalım.

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..