Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

YAZA ÖZEL DETOKS DİYETİ

YAZA ÖZEL DETOKS DİYETİ
 

Detoks Diyeti


 
 
Yaz aylarına bedenen ve ruhen daha fit daha sağlıklı girmek istiyorsanız. Sağlıklı ve doğru besin seçimini öğrenmeli. Vücudunuzu tanımalısınız. Size hangi besine ihtiyacı olduğunu,  nasıl öğün düzeni sağlamanız gerektiğini en iyi vücudunuz gösterir. Yaza özel detoks diyeti yaparken öğün planını yaşamınıza göre uygulamaya, uyku kalitenizi artırmaya, sindiriminizin sağlığını korumaya ve vücudunuzun ödem miktarını azaltmaya çalışın. 
ÖDEMİNİZİ AZALTMAK İSTİYORSANIZ 
Her gün 2 fincan limonlu yeşil çay veya mate çayı için.
Tuz miktarını azaltın, baharat çeşitlerini kullanın.
Zeytin ve peynir çeşitlerinin tuzsuz olanlarını tercih edin. 
Güne su ile başlayın, su içerek bitirin.  
SİNDİRİM SAĞLIĞINI KORUMAK İSTİYORSANIZ 
Günde en az 2 kase salata veya sebze yemeği tercih edin.
Sebze yemeklerine 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyin.
Ara öğünlerinizde meyve suyu yerine meyve tercih edin. 
Haftada en az 2 defa kuru baklagil yemeği yiyin. 
DETOKS DİYETİ
KAHVALTI 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce )
1 kase az yağlı yoğurt 
2 dilim ananas
1 çay kaşığı toz taçın 
2 yemek kaşığı yulaf 
1 çay kaşığı keten tohumu 
1 fincan yeşil çay ( şekersiz) 
ARA ÖĞÜN 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce )
10 adet çiğ yer fıstığı ( Tuzsuz) 
ÖĞLE YEMEĞİ 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce )
1 tabak mantarlı zeytinyağlı enginar 
1 kase roka salatası ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilaveli ) 
2 adet kepekli etimek 
ARA ÖĞÜN 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce )
1 adet armut 
1 kutu probiyotik yoğurt 
1 fincan yeşil çay 
AKŞAM YEMEĞİ 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce ) 
Tok tutan omlet 
1 kase yeşil mercimekli mevsim salata ( 1 tatlı kaşığı elma sirkeli ) 
ARA ÖĞÜN 
2 su bardağı ödem azaltan su ( Yemekten 15 dakika önce )
2 adet ceviz 
1 fincan tarçınlı yasemin çayı ( şekersiz) 
ÖDEM AZALTAN SU 
Malzemeler:  1,5 litre su , ½ adet doğranmış yeşil elma , 1 adet doğranmış salatalık , 1/ 2 adet dilimlenmiş limon , 1 adet çubuk tarçın.
Hazırlanışı: 1,5  litre suya sebzeleri,tarçını ve meyveleri ilave edip her yemekten önce 2 su bardağı için. 
TOK TUTAN OMLET 
Malzemeler: 2 adet yumurta akı , 1 adet tam yumurta, ½ demet doğranmış maydanoz, 1 adet kırmızı kapya biber, 3-4 adet dilimlenmiş mantar, 1 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Yumurtaları, yulaf kepeğini kasede 2-3 dakika çırpın.Mantarı ve biberi bir tavada zeytinyağı ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Sotelenmiş sebzelerin üzerine yumurtayı ve  maydanozu ilave edip ağzı kapalı 7-8 dakika pişirin. Servis yaparken yanına mevsim salata ekleyin. 
 
DİYETİSYEN 
TUĞÇE ALTAN BAHÇE 
 
 
 
 
Toplam blog
: 18
: 496
Kayıt tarihi
: 04.12.14
 
 

2004 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden baş..