Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yazar Objektif Değerlendirmeli

Yazar Objektif Değerlendirmeli
 

Aydın olarak tanımlanmasını isteyen yazarlar; önyargısız, taraf olmadan olumsuzluklar nerede ise eleştirmeli olumluya karşı da yapcı yaklaşımlar sergilemelidir.

Ülkenin geleceğine yönelik ufuk açarak aydınlanmayı sağlarken ideal karakterde olmaya çalışmalıdır. Siyaseti ilkelerle savunurken politik manevralara alet olmamalı alet olunmasına çalışmamalıdır.

Tolumsal katkısı, yönetim taliplisi olan siyasi partilerin pastayı bölüşmek için politika yapmalarını desteklememeli. Halk için pasta yapacak, ülkeyi pastahane yapmak için yöneltmelidir.

Gördüklerimiz, duyduklarımız Cumhuriyet birikimlerini pasta olarak değerlendirip onun siyasi yandaşlarınca paylaşılması hevesi ve mücadelesi dışında, saf vatan sevgisi için siyaset yapıp; politikayı, yapıcı siyaseti egemen kılmak için değil, yandaş yaratarak yeniden kalan pastaların bölüşülmesinin başına geçmekten başka maksatı olanları pek görmez olduk.

Bu ortamda ki siyaset arenasında yazar aydınlar, bir tarafı fener aydınlığında deşifre ederken, diğer av için bekleyenlerin hiçte başkalarına pasta ikram etme niyetleri olduğunu sanmıyorum. Özellikle yerel yönetim taliplileri fırsat yakalamak için pusuda bekler vaziyettedirler.

Siyaseten iyi yönde ders alacak olması gereken alternatif politikacılar ve peşindekiler, kötü örneklerden kötü huyları öğrenerek fırsat geçtiği anda yeni pasta bölüşüm yöntemleri öğrenmektedirler. Ama tabi kendi aralarında.

Yerel yönetim rant kanalları ve işin inceliğini ve sırlarını, iletişim ve medya teknolojisinin gelişmesi sayesinde duymayan kalmadı. Ama önemli olan bu konuda profesyonellerin bu pasta masasına oturmasını önlemektir. Bu konuda görev, tarafsız olan aydın yazar, çizer önderlere düşmektedir.

Yazarlar uluslar arası senaryo oyunları tezgahlayan örgütlerin rüzgarına kapılmamalı, ideolojilerin kiralık veya kandırılmış kalemleri olmadan yanlış nerede ve kimde ise eleştirmeli mazlumun hakkını savunmalıdır.
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..