Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yazdan kalma; BurgazAda

İstanbul'un içinde geçirdiğimiz ve sıcaklarından bunaldığımız bir hafta sonu yakın bir arkadaş grubumuz ile kendimizi ödüllendirmeye karar verdik. En yakın alternatif bir yer olan bir çok yerde İstanbul'un Ege'si olarak geçen Burgazada'yı seçerek ne kadar keyifli bir karar verdiğimizi adaya ayak basar basmaz anladık desem yalan olmaz her halde.

 

İstanbul ve Burgazada ulaşımını şehir vapur seferleri ile sağlamak hem mümkün, hem de martı besleyerek geçireceğiz keyifli bir yolculuk. Biraz deniz havası kime iyi gelmez ki? Adaya ayak bastığınızda temiz havayı olabildiğince içinize çekmenizi öneriyorum, zira bir daha Burgazada'ya gelene kadar aynı temiz havayı bulamayacaksınız.... O halde Burgazada'ya hoş geldiniz!!!

 

 

Adanın sokaklarını yürüyerek veya her tarafta bulabileceğiniz kiralık bisikletler ile dolaşmanızı tavsiye ederim. Her attığımız adımda başka bir güzelliğini göreceksiniz Burgazada'nın... Martıları, nostaljik evleri, faytonları, renk renk çiçekleri, güzeller güzeli çiçek bahçesi gibi evlerini gördükçe hayran kalacağınızdan eminim. Bu arada Burgazada tarih açısından da oldukça değerli ve Prenses Adaları içinde en büyük üçüncü olup, yuvarlak ve geniş bir yapıya sahiptir. Kısaca tarihçesine değinecek olursak; Büyük İskender'in generali, Demetrios'un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmış ve ada ilk olarak onun adıyla anılmış. Daha sonra Yunanca kale anlamına gelen Burgaz adını almıştır. Büyük İskender'in generali, Demetrios'un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmıştır. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra Yunanca kale anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adını almıştır. Evliya Çelebi'nin 17.yy'da yazdığnıa göre; ada halkının geneli Rumlardan, çok az sayıda da Yahudi ve Ermenilerden oluşmaktadır.

 

Burgazada'yı ziyaret ettiğinizde; Bayrak Tepesi, Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Hristos Manastırı ve Kilisesi, Ayios İoannes Prodromos Kilisesi (Aya Yani), Ayios Yeoryios Manastırı ve Kilisesi ve Burgazada Cami mutlaka listenizde olmalıdır. Bu arada hep tarih, hep gez nereye kadar? Gidip memnun kalmadan ayrılan bir kişi olmayan Kalpazankaya Restoran, Fincan Cafe, Adakeyf, Antigoni Restoran ve İndos Restoranlarından birinde mutlaka keyifli bir akşam yemeği yemelisiniz! Biz ekip olarak Kalpazankaya Restoran'ı tercih ettik fakat yoğunluk ve faytona binmeden tepeye çıkamadığımız için eşsiz manzarasını göremeden Antigoni Restoran'a gittik. Fayton; nostaljik yapısı gereği binilmesi keyifli olsa da, atlar açısından işkence olduğu düşündüğüm için kişisel olarak binmeyi uygun görmüyorum.

 

Antigoni Restoran'da lezzetli, keyifli, mükemmel güler yüzlü ve çok uygun fiyatlı akşam yemeğimizi yedikten oksijen çarpmasına uğrayarak son vapur ile Burgazada'dan uzaklaştık maalesef. İstanbul curcunasından kaçıp, sessizlik ve huzur istiyorsanız alternatif bir mekan 1,5 saatlik uzaklıkta Burgazada'ya mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz! Bu keyifli günde bizimle olan sevgili dostlarımıza tekrar teşekkür ederiz! 

 
Toplam blog
: 9
: 693
Kayıt tarihi
: 18.06.15
 
 

Güzel ülkemin, güzel şehri; İzmir'de 1988 yılında doğdu. Çocukluk döneminin belli bir bölümünü İz..