Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Yazgan'dan Gül'e ziyaret

Yazgan'dan Gül'e ziyaret
 

MEMUR SEN GENEL MALİ SEKRETERİ YUSUF YAZGAN SAMSUN'da GÜL'ün MAKAMINDA...


Memur Sen Genel Mali Sekreteri Yusuf Yazgan Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül’ü makamında ziyaret etti.

Memur Sen Genel Mali sekreteri Yusuf Yazgan, Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül’ü makamında ziyaret ederek yapılan sendikal çalışmalar ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Gül, yaptığı konuşmada toplu görüşme sürecinde özellikle toplu sözleşme ve grev hakkının memurlara tanınması gerektiğini belirterek şöyle devam etti; Gül, “sermaye gruplarına ve müteşebbislere vergi indirimleri, sosyal güvenlik primi indirimleri sağlanmasına karşın ücretlilerin vergi ve sosyal güvenlik prim yükünde bir indirim olmamıştır. Ekonomik krizin sadece sermayeye zarar verdiği ya da vereceği düşüncesiyle çalışanlar ile dar ve sabit gelirlilere yönelik tedbirler alınmamasını makul ve makbul bulmamız mümkün değildir. Bu çerçevede, Adil ve sosyal devlet olmanın gereği ve vergi adaleti açısından ücretlilerin vergi yükünün azaltılması amacıyla gelir vergisi oranlarında çalışanlarla sınırlı olmak üzere 5 puanlık bir indirime gidilmesi ve ayrıca ek ödemelerin taban katsayılarına yansıtılmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra Memur Sen Genel Mali sekreteri Yusuf Yazgan burada kısa bir konuşma yaparak Kamu çalışanlarına, üyelerimize ‘Yetkiyi bize verin, hesabını da sorun’ dediklerini hatırlatarak, Kamu çalışanları Memur-Sen üyesi olarak kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiler ve bizi yetkili kıldılar. Biz de üzerimize düşen görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirerek, onlara rahatça hesap vermemizi sağlayacak çalışmalara ve kazanımlara imza atacağız. Üyemiz olsun ya da olmasın tüm kamu çalışanlarına şunu ifade etmek istiyoruz ki; Yetki emin ellerde… Memur-Sen, 376 bin 355 üyeyle Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu olmuştur. Diğer taraftan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalardan Diyanet-Sen ile başlayan ve Bem-Bir-Sen ve Toç-Bir-Sen ile devam eden hizmet kolunda yetkiyi elde etme sürecine bu yıl Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolundaki sendikamız Sağlık-Sen’de eklendi. Sağlık-Sen’imizin de yetkili sendika olmasıyla Konfederasyonumuza bağlı yetkili sendika sayısı dörde yükseldi. Memur-Sen camiası Konfederasyonu, sendikaları ve üyeleriyle yürüteceği hak mücadelesiyle hizmet kollarının bütününde yetkiyi elde etme azim ve kararlılığındadır ve bunu başaracaktır” diye konuştu.

2009 yılı Toplu Görüşmelerinde öncelikli ve vazgeçilmez hedeflerinin kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkının tanınması olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam eden Yazgan, Kuruluşundan bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyen ve niteliksel büyüklüğünü niceliksel büyüklükle de perçinleyen Memur-Sen; yetkili Konfederasyon olmanın farkını 2009 toplu görüşmelerinde hissettirecektir. Sendikal örgütlenmeyi, ayrışma, kutuplaşma ve milletle hesaplaşma zemini olmaktan çıkaran bir anlayışla kamu görevlilerini akademik, kültürel ve hizmet sendikacılığıyla tanıştıran Memur-Sen’in öncelikli ve vazgeçilmez hedefi kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkını sağlamak olacaktır. Yetkili Konfederasyon olmak Memur-Sen açısından, kendisini ifade etme söylemi değil, kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm üretme, hak ve kazanımlarını geliştirme görevini yüklenmektir. Bu açıdan Memur Sen Toplu Görüşeme sürecinde hak ve kazanımlar konusunda ki mücadelesini sonuna kadar devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kamu Kurum Kuruluşlarında çalışan Sendika İş Yeri Temsilcileri ile de görüşen Memur Sen Genel Mali Sekreteri Yusuf Yazgan, yaptıkları görüşmelerin ardından ziyaretlerini tamamlayarak Ankara’ya döndü.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..