Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yeldeğirmeni yetiştirme yurdu

Yeldeğirmeni yetiştirme yurdu
 

Gazetelerde ,Yetiştirme Yurtlarıyla ilgili haberleri okuyunca,daldım, gittim çoook eskilere .....Yetiştirme Yutlarında,yaşanan gerçek hayat hikayelerini ,orada yetişen gençlerimizden dinlemek gerekir.... Görülen resim İstanbul Kadıköy,Yeldeğirmeni Çocuk Islah Evinin tabelesıdır. Görüldüğü gibi ,kuş pisliklerinden dolayı, yazısı bile okunmuyor . Yorum sizin.... Tabelası böyle olan bir yerin , ıslah edilmek üzere , yurda teslim edilen çucukların durumunu düşünmek gerekir. Islah edilmek üzere buraya bırakılan çocuklar gündüz ,zamanlarının çoğunu ,sokakta başıboş dolaşarak geçirmektedirler.Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 81 Ilde Il Müdürlükleri ve bağlı kuruluşları ile Ülkemizde korunmaya muhtaç çocuk, genç, yaşlı, özürlü kişi ve ailelere gündüzlü ve yatılı hizmet götüren en büyük ailedir.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile, korunmaya muhtaç çocuğun bakımı, yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması görevi Sosyal Hizmetler ve ÇocukEsirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir. Merkezde bu görev Aile ve Çocuk Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ve Yetiştirme Yurtları Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

1983 yılında yürürlüğe giren 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu'na göre Korunmaya Muhtaç Çocuk

“Beden,ruh ve ahlak gelişimleri veya şahsi güvenlikleri tehlikede olup"

a) Ana veya babasız, ana babasız,
b) Ana veya babası veya her ikisi de belli olmayan,
c) Ana veya babası veya her ikisi tarafından terk edilen,
d) Ana veya babası tarafından ihmal edilip, fuhuş, dilencilik, alkollü içkileri veya uyuşturucu madde kullanma gibi her türlü sosyal tehlikelere karşı savunmasız bırakılan ve başıboşluğa sürüklenen çocuklar” olarak tanımlanmıştır.

Yetiştirme Yurtları ise, yukarıda tanımı yapılan 13-18 yaş arası korunmaya muhtaç çocukları korumak, bakmak ve bir iş veya meslek sahibi edilmeleri ve topluma yararlı kişiler olarak yetiştirilmelerini sağlamakla görevli ve yükümlü olan yatılı sosyal hizmet kuruluşlarıdır.

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..