Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Yengeçler Kadıköy'e geri döndü

Yengeçler Kadıköy'e geri döndü
 

Yengeç'ler kurban olsun sana :-)


Fenerbahçe'yle alay edilmez, bu formayla dalga geçilmez.

Rahmetli İslam Çupi böyle demişti bir Galatasaray maçı sonrasında. 2 haftadır da ben, büyük üstad’ın söylemini yineliyorum. Arsenal maçında 3-5 yiyeceğini ve sonrasında Kadıköy’de de Cimbom’un 3-5 atacağını söylüyorlardı. Fakat Fenerbahçe’nin Arsenal karşısında koyduğu mücadeleci ve yardımlaşan futbol ve karşılığında Emirates’de alınan 1 puan bu maça da moralli çıkartmıştı Fener’i. Yine maç öncesindeki yazımda da “Benfica’dan ders alan Fener cimbomu yener” demiştim. Çünkü burada da Aragones’in vatandaşı Flores (Benfica) gibi maçı ikram edecek hatalar yapmayacağını söylemiştim. Nitekim Dede Londra’da kenarda oturttuğu Deivid’le oyuna başlayınca Alex’in yokluğunu hissetmedi Fenerbahçe. Burada Deivid demişken bu oyuncuya bir parantez açmak gerekir. Bu kadar kısa sürede iyileşip takıma dönen ve böylesi önemli bir maçta sorumluluk alıp 90 dakika forma giyen üstelik Kadıköy’deki 2.maçında 2.golünü atan futbolcuyu ellerimiz patlarcasına alkışlamak gerek. İkinci yarının sonlarında yoruldu ama attığı müthiş gol ne kadar faydalı bir isim olduğunu gösterdi. Yine ayrıca Deivid topu ayağına aldığı zaman kendisinden topu çalmak çok zorlaşıyor. Bu da arkadaşlarını çok rahatlatırken Semih ve Guiza’nın daha rahat kaçmasını sağlıyor. Deivid’in varlığı Selçuk ve Josico’yu da çok rahatlattı bugün. Başları sıkıştığında hep Deivid’i gördüler yanlarında. Deivid demişken Josico’ya da bir parantez açmak lazım. Josico’da bu maçta Deivid gibi ilk defa 90 dakika oynayan isimdi. Bu kadar önemli bir derbide iki oyuncunuz ilk defa 90’ar dakika oynuyorlarsa anlayın sakatlıktan ne kadar çok çekiyoruz. Fakat daha önce kısa sürelerle oynasa da benim ısrarla Maldo’dan çok daha iyi dediğim Josico yine Selçuk’la birlikte orta alanda müthiş çalıştılar. Selçuk’ta sezonun en iyi toplarından birini oynarken kritik dakikada attığı golle Kadıköy Yengeçlerini tekrar geri döndüren isim oldu.


Şüphesiz bu gece maçı Fenerbahçe’ye kazandıran daha önemlisi farklı skor olmasını sağlayan faktörlerin başında Galatasaray’ın top tüfek saldırmasının da etkisi mevcut. Özellikle ikinci yarıda maçın 5’e 6’ya gideceğini biz tribünden çok açık seçik gördük. Çünkü Galatasaray arka alanı boşalttıkça Fener pozisyona girecek alanlar buldu. Maçın son bölümlerinde Aragones, Guiza Burak yerine Deivid Burak veya Deivid İlhan şeklinde değişiklikler yapsaydı Kasım ayının skoru ortaya çıkabilirdi. Burak demişken görüldü ki bu maçtan sonra kolay kolay Fenerbahçe formasında yer bulamayacaktır. Oyuna dinç girmesine rağmen Guiza kadar Servet’le boğuşamadı ve kendisinden beklenen sürati gösteremedi. Süratli ve daha iştahlı bir oyuncu daha faydalı olabilirdi. Yine daha önce sıklıkla söylediğim isim olan İlhan Parlak’da Burak kadar şans bulmalıdır.

Fenerbahçe bu maçta geçen senenin Zico’sunun devler liginde veya derbilerde gösterdiği maçlardan pasajlar sundu zaman zaman. Çünkü 2 maçtır Fenerbahçe futbol’da yardımlaşma ve mücadeleyi hatırlamaya başladı. Kimbilir Zico Aragones’e bir şeyler fısıldamış olabilir.

Yine son yazımızda belirttiğimiz gibi Fenerbahçe’nin Alex’iz nasıl oynaması gerektiğini de göstermiş oldu. Ancak Fenerbahçe’de ne Guiza’nın ne de Carlos’un sözleşmelerinde mutlaka 11 oynayacaklar yazmıyor. Dede bazı durumlarda bazı maçlarda Carlos’dan da Guiza’dan da dönem dönem vazgeçip bu tip orta alana beklenen direnci sağlayacak 11’ler yaratmalı.

Aylardır Deivid’i bekliyoruz, yine cimbom’a attı ve dansını yaptı. Kadıköy’e yengeçler geri geldi ve çok hoş geldi.

Fenerbahçe’yle alay edilmez bu formayla dalga geçilmez.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

09.Kasım 2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..