Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Burdur Valisi Nurettin Yılmaz il gezilerine hızlı başladı

Yeni Burdur Valisi Nurettin Yılmaz il gezilerine hızlı başladı
 

BURDUR VALİSİ İL GEZİLERİNDE


Vali Yılmaz, il ziyaretleri kapsamında Ağlasun'da vatandaşlarla bir araya geldi

Vali Yılmaz, il ve ilçelerdeki çeşitli kurum, kuruluş ve tesislere ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın apansız Sagalassos ziyaretini müteakiben Ağlasun’da vatandaşlarla biraraya gelen Vali Yılmaz, onların dertlerini dinledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Sagalassos Antik Kenti ziyaretinin ardından Vali Yılmaz Ağlasun’daki merkezde4 bulunan Çaybahçesinde esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Vali Yılmaz, yaklaşık yarım saat süren çay sohbetinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Varol Süt Ürünleri'ne ait tesislere geçti.

"SÜT İŞLEMEK, ÜRETMEK KADAR ÖNEMLİ"

Göreve ilk başladığında Hayvancılığın geliştirilmesi ve süt ürünlerinin işlenmesinin önemine vurgu yapan Vali Yılmaz, Varol Süt Ürünlerine ait tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yılmaz, İncelemeleri esnasında işletme sahibi Ramazan Talay ile bir süre sohbet etti. Talay, gezi esnasında sağılarak toplanan sütlerin tesislerde biriktirilerek ilk soğutma işlemlerinin yapıldığını ve işlenmek üzere kamyonlarla başka yerlere gönderildiğini söyledi.

Vali Yılmaz, Türkiye’nin yüzde 8 süt üretimini gerçekleştiren Burdur’un bu üretimden daha fazla kar etmesini sağlamanın bölgenin kalkınması açısından çok önemli olduğunun altını çizerek hayvancılık ve süt üretiminin oluşturduğu bu katma değerin süt işleme tesis ve fabrikalarının kurulmasıyla daha da artacağına vurgu yaptı.

İncelemelerinin ardından tesisin bahçesini de gezen Vali Yılmaz, Ağlasun’dan ayrıldı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..