Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '11

 
Kategori
TV Programları
 

Yeni Karamazov ‘Sırat’, ‘Karadağlar’a karşı…

Yeni Karamazov ‘Sırat’, ‘Karadağlar’a karşı…
 

Karamazov Kardeşler’, bir kez daha dizi yapımcılarına ilham kaynağı oldu! Show TV’deki ‘Karadağlar’ın ardından Galip Sancaktar ve oğullarını ekrana taşıyan ‘Sırat’, Star TV’de ekrana geldi. 

‘Karadağlar’ın 17. bölümü yerine ‘Yetenek Sizsiniz’i koyup sonrasında dizinin tekrarını yayınlayan Show TV’yle, Haziran’da sonlanacağı duyurulan ‘Ezel’i ileri saate alan ATV’ye adeta meydan okuyan Star TV, yeni yapımıyla oldukça iddialı! ‘Günah pusuda bekler’ sloganıyla yayına başlayan ‘Sırat’, Bursa’nın doğasını yansıtmanın yanı sıra Rutkay Aziz, Perihan Savaş ve Tardu Flordun gibi başarılı oyuncuları da bir araya toplamış… Para hırsı ve acımasızlığıyla Halit Ağa gibi duran Galip Sancaktar’ın, bir görüşte vurulduğu Firuze’ye tutkusunu temel alıp gelişen öyküde, at düşkünü Kenan da Gül Ali konumunda… Geçmişin intikamını almak için farklı kimlikle ortaya çıkan Elif, baba-oğlu karşı karşıya getiren, Gülhayat rolünü üstlenmiş… Ancak minisiyle fark atan, sivri burun-yüksek ökçe ayakkabılarla yürüme güçlüğü çeken Elif, rolüne tam yoğunlaşamamış! Bu yapaylık sürerse dizi zarar görür. ‘Karadağlar’ın modern haliyle karşımıza çıkan ‘Sırat’, güncele dair mesajlar vermesiyle de rakibinden farklılaşmış. Factoring Şirketi’nin yasal görüntü altında tefecilik yapabileceğini anlatan yapımda, ihbarları görmezden gelen adalet görevlilerine de laf vurulmakta… 

‘Yumurta mı tavuktan çıkmış, tavuk mu yumurtadan’ dedirten ‘Sırat’la ‘Karadağlar’, hangisinin daha önce ‘Karamazov Kardeşler’den ilham almayı akıl ettiğini düşündürmekte! Erdal Özyağcılar’ın katkısıyla geliştirilen ve atik davranılarak çekimine başlanılan Med Yapım’ın ‘Karadağlar’ı mı önce düşünülmüştü, yoksa fırsat kaptırılınca yeniden düzenlenerek Star TV’de karşımıza çıkartılan ‘Sırat’ mı? Bunların cevabı, kapalı kapılar ardında… 7 Mart’ta yeni bölümle sevenlerinin karşısına çıkacak olan ‘Karadağlar’, İblis’in Âdem’e secde etmediği gerçeğinde, ‘Sırat’ köprüsünü geçebilecek mi? Bunun cevabınıysa izleyici verecek! 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..