Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yeni Nesil Cupcake

Her zaman ciddi konular, hep de yetişkinlere özel yazı yazılmaz. Çocukları ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz. Bu köşede onlar adına neler yazıldı neler… Bu hafta da minikler için olsun. Aslında bizler de birer çocuğuz, küçüklüğümüze dair hatırladıklarımızla ve verdiğimiz tepkilerle bunu fark etmemek elde değil. Balon görünce mutlu olan bir yetişkin, içindeki çocuğu henüz baskılamamıştır bana göre. Heyecanla pamuk şeker yiyen için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hadi beni uyarın, “Senin alanın gıda sen bize anlat bakalım neler varmış özgecim?” diye seslendi biri tamam, hadi başlayalım!

Hiç cupcake yaptınız mı? Ya da çocuğunuz yaptı mı? Hani küçük çocukların evcilik oyununa misafir olursunuz da size çaylar, kahveler yapar getirir ve mutlu olur. Bildiniz mi? Bu anlatacağım cupcake tam bir evcilik oyununu anımsatıyor işte. Kalkıp da mutfağa girip unlu şekerli yapılan kek değil. (Gülümsetti). Ülkemizdeki bir jelibon üreticisi “ My Cupcakes” adında cupcake parçalarıyla artık bizlerle. Bu paket içerisinde cupcake parçalarını birleştirerek herkes kendi cupcake’ni oluşturuyor. 2 farklı kek çeşidi var(jelibon) tabanını isteğe göre seçip,  pakette bulunan 6 farklı krema türünden(jelibon) birini alp üstüne koyup hoppp hazır hale getiriyorsunuz. “Kendi lezzetini yarat” düşüncesiyle yola çıkan bu üretici, diğer alışık olduğumuz üretimlerden farklı bir şekilde tasarımını gerçekleştirmiş. Her zaman söylediğim gibi, basit ama farklı düşünceler her zaman başarılı olur ve amacına ulaşır.  “Aa çok orijinal, ne kadar tatlı” tepkisini alabilen bir ürünse o fikir yeterince ilgi çekmiştir. Bu düşünce bir peynir, et, meyve ile ilgili üretimlerde daha sık karşımıza çıksa ne güzel olur öyle değil mi? Yurt dışında bisküvi üzerine basılan çarpım tablosu örneğini, ülkemizdeki bir çikolata üreticisinin ambalaj üzerindeki saat örneklerini, harfli makarnaları, hayvan figürlü bisküviyi yaklaşık 2 yıl önce yazdığım “Eğitici Gıda Ürünleri” yazısında bunları ayrıntılı anlatmıştım, okuyabilirsiniz.

Burada önemli olan, çocuğun hayal dünyasını geliştiren ve kendine güvenini arttıran bir ürünün tasarlanmış ve üretilmiş olması. Bir üretici bunu küçük bir dokunuşla sağlayabiliyorsa, ne mutlu…

Minik cupcake’lere,

Tüm minik okurlarım ve çocuklarımız adına teşekkür ederim…

Not: ”Ruhu hep çocuk olanlara.”

Sağlıkla Kalın!

Nermin Özge Çağlar

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..