Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!
 

YÜZLEŞME BÖYLE Mİ OLACAKTI?


Melih Gökçek, bugünlerde daha bir hırçınlaştı.

Eski tartışmalardan hırçınlığı biliyorduk.

Ankara Belediyesi’yle ilgili sorulan sorularda, soru ne olursa olsun, sözü 15 yıl öncesine, Murat Karayalçın’a getirir, ondan hesap sorar. Konuşmuş olmak için konuşur, dinleyenleri ikna ettiğini sanır. Çevresindeki alkışçıları görünce coştukça coşar, esip gürler. Televizyon ekranlarına çıkan, sorumluluk taşıyan insanlarda olması gereken “saygılı üslup” onun kitabında yazmaz. “Sokak ağzı” diye niteleyeceğimiz konuşma üslubu ile “halktan biri” olduğunu gösterdiğini sanır.

AKP, Ankara Belediye Başkanı adayını daha açıklamadı. Bu, Gökçek’in aday olması konusunda tereddütlerin olduğunu gösteriyor. Eğer Gökçek’e güven tam olsaydı, şimdiye kadar açıklama yapılır, Gökçek’in “yılın düellosu” diye adlandırılan tartışmaya, Kılıçdaroğlu’nun karşısına güçlü çıkması sağlanırdı.

Kılıçdaroğlu ile tartışması, Gökçek’e güç katacağına, ondan çok şeyler götürmüşe benziyor.

Şimdi AKP yönetimi kara kara düşünüyor olmalı.

Gökçek, Ankara Belediye Başkan adayı yapılsın mı yapılmasın mı?

Kamuoyu araştırmaları da Gökçek’in, Turgut Altınok karşısında zayıf kaldığını gösteriyor.

O zaman?

Bekleyip göreceğiz!

AKP yönetimine, aday seçimininde tercihinin Turgut Altınok’tan yana kullanmasında Kılıçdaroğlu’nun yardımcı olduğunu düşünüyorum. Eğer bu gerçekleşirse, bir “kılıç darbesi” de Gökçek yemiş olacak.

Gökçek, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!” misali, dünkü tartışmanın tekrarını istiyor. Onun bu tavrı bile “inandırıcılık”tan ne denli uzaklaştığını, çıkış yolu bulmakta zorlandığını gösteriyor.

Kılıçdaroğlu, Gökçek’e bir ders vermek gerektiğini, ama bu dersi Tayyip Bey’in değil, Ankaralı’nın vermesi gerektiğini belirtiyor. Ama benim içime doğan, maç tahmini yapar gibi söyleyeyim, Tayyip Bey, Ankaralı’ya Gökçek’e ders verme fırsatını vermeyecek.

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..