- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yeşil incir reçeli
yeşil ham incir(erkek incir) reçeli
Malzemeler:
1 kilo yeşil incir
1.5 kilo toz şeker(Şekeri az kullanmak isteyen 1 kilo da kullanabilir o zaman reçel kıvamı daha sulu olur.)
1 limonun suyu
7-8 tane kuru karanfil
4 tane tarçın kabuğu
Yapılışı:
Kabuklarını soyduğunuz yeşil incirleri kaynamış suya atın ve en az 20 dakika haşlayın. Ocağın altını kapattıktan sonra incirleri kaynamış suyun içinde sabaha kadar bekletin.
Sabahleyin tenceredeki incirleri suyunu sıkarak soğuk suyun içine koyun ve 10 dakika soğuk suyun içinde bekletin.
Soğuk sudan çıkarılan incirleri tekrar yirmi dakika daha kaynamış suda haşlayın ve akşama kadar kaynamış suda bekletin.
Akşam olunca incirleri tekrar soğuk suda 10 dakika soğuk suyun içinde beklettikten sonra incirlerin suyunu sıkarak başka bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri koyun.
Hiç su koymadan incirleri şekerle pişirin, içine karanfil ve tarçınları da koyun. Reçel iyice kaynayınca limon suyunu koyun ve biraz daha kaynatın.
Daha sonra ocağın altını kapatıp reçel soğuyunca kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun.
Sibel Koçarslan