Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yeşil incir reçeli

Yeşil incir reçeli
 

yeşil ham incir(erkek incir) reçeli


Malzemeler:

1 kilo yeşil incir
1.5 kilo toz şeker(Şekeri az kullanmak isteyen 1 kilo da kullanabilir o zaman reçel kıvamı daha sulu olur.)
1 limonun suyu
7-8 tane kuru karanfil
4 tane tarçın kabuğu

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz yeşil incirleri kaynamış suya atın ve en az 20 dakika haşlayın. Ocağın altını kapattıktan sonra incirleri kaynamış suyun içinde sabaha kadar bekletin.

Sabahleyin tenceredeki incirleri suyunu sıkarak soğuk suyun içine koyun ve 10 dakika soğuk suyun içinde bekletin.

Soğuk sudan çıkarılan incirleri tekrar yirmi dakika daha kaynamış suda haşlayın ve akşama kadar kaynamış suda bekletin.

Akşam olunca incirleri tekrar soğuk suda 10 dakika soğuk suyun içinde beklettikten sonra incirlerin suyunu sıkarak başka bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri koyun.

Hiç su koymadan incirleri şekerle pişirin, içine karanfil ve tarçınları da koyun. Reçel iyice kaynayınca limon suyunu koyun ve biraz daha kaynatın.

Daha sonra ocağın altını kapatıp reçel soğuyunca kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..